Λουίς Ενρίκε: «Όταν ένας σύλλογος έχει εμμονή με κάτι, δεν είναι ποτέ καλό σημάδι»

Λουίς Ενρίκε

i

© PrtScr

Λουίς Ενρίκε: «Όταν ένας σύλλογος έχει εμμονή με κάτι, δεν είναι ποτέ καλό σημάδι»

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι έτοιμη για την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα και ο τεχνικός του συλλόγου, Λουίς Ενρίκε μίλησε για το... απωθημένο της κατάκτησης του Champions League.

Επιστροφή στην ευρωπαϊκή δράση για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ρίχνεται στη μάχη του Champions League για ακόμη μία σεζόν.

Η... ανανεωμένη ομάδα του Παρισιού θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ (19/9, 22:00) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο στόχος είναι ένα θετικό ξεκίνημα.

Η κατάκτηση του Champions League αποτελεί... απωθημένο για τον σύλλογο, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχε επιτευχθεί ο στόχος, παρά τα εκατομμύρια που έχουν πέσει στο... τραπέζι.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ένα 24ωρο πριν από τη σέντρα της σημερινής σπουδαίας αναμέτρησης, ο Λουίς Ενρίκε στάθηκε στην εμμονή την οποία δεν πρέπει να κυριαρχεί στην ομάδα.

«Όταν ένας σύλλογος έχει εμμονή με κάτι, δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Πρέπει να έχεις φιλοδοξία, αλλά η εμμονή δεν λειτουργεί σε κανέναν τομέα της ζωής. Πρέπει να περιμένετε και να δείτε πώς θα πάει, το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο άθλημα, κάθε αποτέλεσμα είναι δυνατό. Μπορείς να παίξεις ένα απίστευτο παιχνίδι και να χάσεις, να παίξεις άσχημα και να κερδίσεις. Ως σύλλογος, παίζουμε όλες τις διοργανώσεις για να τις κερδίσουμε, αυτός είναι ο στόχος. Είναι πολύ φιλόδοξο, αλλά είναι απαραίτητο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ενρίκε: «Είναι στο DNA του Εμπαπέ να σκοράρει - Έχω μια ομάδα όπου μου αρέσουν όλοι οι επιθετικοί»

Η επιστροφή από τη διακοπή των εθνικών ομάδων δεν ήταν και η καλύτερη για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ηττήθηκε με 2-3 από τη Νις, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ligue 1. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μόφι, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και πρόσφερε μία ασίστ, οι φιλοξενούμενοι «απέδρασαν» από το Παρίσι με σπουδαίο διπλό. Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός των Παριζιάνων Λουίς Ενρίκε, υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί από το αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σκόρερ Εμπαπέ, ο οποίος έκανε για ακόμη μία φορά τη διαφορά.

«Ξέραμε και πριν από το παιχνίδι ότι θα ήταν περίπλοκο, με το αγωνιστικό πλάνο της Νις. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πιο φρέσκοι από εμάς. Η πίεσή μας στην άμυνα και ο έλεγχος πήγαιναν καλά, αυτό που δεν πήγε τόσο καλά ήταν ότι δεν ήμασταν σταθεροί. Συγχαρητήρια στη Νις για το ποδόσφαιρό της. Από την πλευρά της Παρί, είδα μια ομάδα παικτών να αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί στα έσοδα της φανέλας, δεύτερη η Μπαρτσελόνα – Πέντε αγγλικοί σύλλογοι στη δεκάδα
LA LIGA

11:37 - 16.09.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί στα έσοδα της φανέλας, δεύτερη η Μπαρτσελόνα – Πέντε αγγλικοί σύλλογοι στη δεκάδα

Η Ρεάλ Μαδρίτης με 190 εκατ. ευρώ είναι πρώτη σε εισπράξεις από την εκμετάλλευση της διαφήμισης στη φανέλα. Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα, ενώ στο... βάθρο είναι και η Παρί Σεν Ζερμέν. Πέντε αγγλικές βρίσκονται στη δεκάδα.

Προφανώς, η ήττα πονάει, όλοι πρέπει να βελτιωθούμε, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, αλλά μου άρεσε η κατάσταση του μυαλού. Η Νις έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά δεν ανησυχώ. Είδα οπαδούς να υποστηρίζουν την ομάδα τους ακόμα και όταν έπεσαν δύο γκολ διαφορά. Στη μεσαία γραμμή δεν είχαμε καλές θέσεις, αλλά είναι καθήκον μου να το διορθώσω. Έχω μια ομάδα όπου μου αρέσουν όλοι οι επιθετικοί, ο Εμπαπέ θα συνεχίσει να σκοράρει, είναι στο DNA του, αλλά θα σκοράρουν και οι άλλοι», δήλωσε μεταξύ άλλων.