One man show από Χάαλαντ με πέντε γκολ και συντριβή της Λούτον από τη Σίτι - Ο Ντουμπράβκα χάρισε την πρόκριση στη Νιούκαστλ

One man show από Χάαλαντ με πέντε γκολ και συντριβή της Λούτον από τη Σίτι - Ο Ντουμπράβκα χάρισε την πρόκριση στη Νιούκαστλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:45 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:37 - 28.02.2024

Με πρωταγωνιστές τους Χάαλαντ-Ντε Μπρόινε, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Λούτον με 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Μάρτιν Ντουμπράβκα που απέκρουσε το πέναλτι του Χάιαμ η Νιούκαστλ προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά το 1-1 σε 90λεπτο και παράταση.

Με πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ που πέτυχε πέντε γκολ και μαέστρο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που του σέρβιρε τα τέσσερα, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Λούτον εκτός έδρας με 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Κάθετη του Ματέους Νούνιες, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα και ο Νορβηγός με σουτ σε πρώτο χρόνο έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πολίτες.

Ο Χάαλαντ «συνδέθηκε» και πάλι με τα αντίπαλα δίχτυα στο 17ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε έκοψε στα δυο την άμυνα της Λούτον, ο νεαρός επιθετικός βγήκε τετ α τετ και σαν σε προπόνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 40ο λεπτό ο Χάαλαντ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του. Ο Ντε Μπρόινε πέρασε ακόμα μια εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Νορβηγός πάτησε περιοχή, έσκαψε την μπάλα και νίκησε τον Κρουλ για το 3-0 της Σίτι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν πέντε λεπτά μετά να μειώσουν σε 1-3 με τον Τζόρνταν Κλαρκ, μετά από ωραίο μακρινό σουτ, ενώ στο 52' ο ίδιος με κοντινό τελείωμα έκανε το 2-3 για τη Λούτον.

Στη συνέχεια οι πολίτες κατάφεραν να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση, χάρη στα δύο τέρματα του Χάαλαντ (55', 58'), ενώ το τελικό 6-2 για τη Μάντσεστερ Σίτι διαμόρφωσε ο Ματέο Κόβασιτς (72').

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Με δύο αποκρούσεις του Μάρτιν Ντουμπράβκα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Μπλάκμπερν, έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Νιούκαστλ και την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 4-3 από τη «ρώσικη ρουλέτα» (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Στη κανονική διάρκεια η ομάδα του Έντι Χάου βρήκε δίχτυα στο 71ο λεπτό με τον Άντονι Γκόρντον, έπειτα από γύρισμα του Αλμιρόν, ενώ στο 79' οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Σμόντιτς με κοντινό τελείωμα.