Λουτσέσκου: «Ομάδα που υποστηρίζεται από τον Υπουργό Αθλητισμού θέλησε να μπλοκάρει τον τελικό Κυπέλλου»

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

© Printscreen

Λουτσέσκου: «Ομάδα που υποστηρίζεται από τον Υπουργό Αθλητισμού θέλησε να μπλοκάρει τον τελικό Κυπέλλου»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην πατρίδα του για τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Μπορεί ο τελικός Κυπέλλου για τη φετινή σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, με την ΑΕΚ να κατακτάει τον τίτλο απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό» (2-0), ωστόσο το σίριαλ που προέκυψε με τον ορισμό της έδρας έχει μείνει αξέχαστο στον προπονητή των «ασπρόμαυρων», Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε στο «orangesport» και αναφέρθηκε στο τι συνέβη πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και στο αγωνιστικό κομμάτι, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τους στόχους της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου

«Δεν μπορεί να γίνει ντέρμπι με τους οπαδούς της άλλης ομάδας. Όταν για παράδειγμα παίζει Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να πάνε εκεί οι οπαδοί μας. Για να αποφύγουμε επεισόδια. Υπάρχει κίνδυνος σε κάθε αγώνα.

Μου φαίνεται ότι τα τελευταία έξι χρόνια, τέσσερις τελικοί (χωρίς Κύπελλο) παίχτηκαν χωρίς θεατές, ένας ή δύο λόγω Covid και οι άλλοι επειδή ελήφθησαν αυτά τα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε τι έγινε τώρα με αυτόν τον τελικό. Ο τελικός ενός κυπέλλου είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου και μιας χώρας. Το κύπελλο είναι η παλαιότερη διοργάνωση στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτό πρέπει να αντιπροσωπεύει την εικόνα μιας χώρας.

Υπήρχαν κάποιες συμπλοκές στα παρασκήνια. Από τη μια υπήρχε μία ομάδα που προσπάθησε να μπλοκάρει τον τελικό, με σκοπό να επιτεθεί στην ομοσπονδία και να ρίξει την ηγεσία της. Ομάδα που υποστηρίζεται από τον Υπουργό Αθλητισμού.

Από την άλλη πλευρά ήταν η ομοσπονδία, η οποία προσπαθούσε να διοργανώσει τον τελικό, είτε στο Βόλο, είτε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό στάδιο, στην Κρήτη. Παντού αλλά απορρίφθηκε, με το επιχείρημα ότι υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος σύγκρουσης και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Γι' αυτό ξεκίνησε η ιδέα να γίνει το ματς στο εξωτερικό. Ζητήθηκε σε Κύπρο, Αγγλία, ακόμα και στην Αυστραλία, ζητήθηκε στη Ρουμανία, στην Αλβανία. Τελικά, ο δήμαρχος Βόλου δέχτηκε ότι ο τελικός θα γίνει στον Βόλο, αλλά χωρίς θεατές».

Στη συνέχεια μίλησε για τη φετινή σεζόν: «Ήταν μια δύσκολη, περίεργη, απογοητευτική χρονιά. Είμαι υπό την επιρροή του τελευταίου αποτελέσματος. Έπαιξα έντεκα τελικούς μεταξύ του Κυπέλλου, του Champions League στην Ασία, του Λιγκ Καπ. Έχασα τους τέσσερις, κέρδισα τους επτά, αλλά το φετινό ήταν το πιο οδυνηρό.

Έχω χάσει και με έχουν κλέψει και οι διαιτητές κάποια στιγμή, αλλά αυτό που συνέβη φέτος με πλήγωσε πάρα πολύ.

Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να κερδίσουμε και δεν τα καταφέραμε γιατί δεν είχαμε το κουράγιο να κερδίσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακή τύχη, έχασα επτά ή οκτώ μεγάλες ευκαιρίες.

Δέχτηκα ένα ηλίθιο γκολ, αλλά το ποδόσφαιρο, τελικά, ανταμείβει αυτούς που είναι τολμηροί και έχουν κουράγιο. Δεν είχαμε το κουράγιο.

Πονάει όταν μπορείς να κερδίσεις ένα τρόπαιο και δεν το κατακτάς. Κάποια ίχνη παραμένουν μέσα. Οι μέρες περνούν, η απογοήτευση θα είναι όλο και λιγότερη και προχωράμε.

Περιμένουμε μια νέα σεζόν, στο ποδόσφαιρο, η ζωή κυλά γρήγορα και πρέπει να σκεφτούμε τι θα είναι».