Λύγισε στο αντίο του ο Ράκιτιτς: «Η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου, τώρα φεύγω όμως θα γυρίσω ξανά» (vid)

Λύγισε στο αντίο του ο Ράκιτιτς: «Η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου, τώρα φεύγω όμως θα γυρίσω ξανά» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:35 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 31.01.2024

Ο Ιβάν Ράκιτιτς συγκίνησε στο αντίο του στη Σεβίλλη, καθώς αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Σαμπάμπ.

Ο Ιβάν Ράκιτιτς πήρε την μεγάλη απόφαση και θα αποχωρήσει από την Σεβίλλη για δεύτερη φορά. 

Ο Κροάτης χαφ έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τη στιγμή που ανέλαβε ως προπονητής της Σεβίλλης ο Κίκε Φλόρες και πλέον έξι μήνες πριν τελειώσει το συμβόλαιό του, μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Σαμπάμπ με συμβόλαιο 1,5 έτους. 

Ο 35χρονος, πέρασε συνολικά μια οκταετία στη Σεβίλλη σε δύο θητείες κατακτώντας μαζί της δύο φορές το Europa League, αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας χθες στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Ο Ράκιτιτς ξεκίνησε την καριέρα του Ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Σεβίλλης το 2010 μέχρι τη σεζόν 2014/15 που μετακόμισε στη Βαρκελώνη, όπου μεγαλούργησε με την Μπαρτσελόνα. Με την Σεβίλλη έχει 323 εμφανίσεις στις οποίες σημείωσε 51 γκολ και μοίρασε 63 ασίστ. Θεωρείται θρύλος της ομάδας της Ανδαλουσίας, με την οποία κατέκτησε το 2014 και το 2023 το Europa League.

Ο Κροάτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λύγισε, τονίζοντας πως «η Η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου», ενώ άφησε ανοικτό ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα της Ανδαλουσίας. 

«Σήμερα είναι μια μέρα που όλοι θα θέλαμε να τελειώσει γρήγορα και να προχωρήσουμε. Έχω δεχτεί πολλά καλά λόγια και πολλή στοργή τις τελευταίες μέρες, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε που θα μείνουν. 

Έχουν περάσει επτά χρόνια όπου νιώθω ότι με αγαπούν εδώ. Μερικές φορές πρέπει να καταλάβεις ότι οι εποχές τελειώνουν, ακόμα κι αν πονάει. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ανταποδώσω όλη αυτή την υποστήριξη, είναι αυτά τα τρόπαια που έχω δίπλα μου», ανέφερα αρχικά ο Ράκιτιτς.

Και συνέχισε: «Παρότι σαν παιδί που μεγάλωσε στην Ελβετία με Κροάτες γονείς, μπορώ να πω ότι η Σεβίλλη είναι το σπίτι μου. Τώρα φεύγω όμως θα γυρίσω ξανά!», κατέληξε ο Κροάτης.