Λυσάνδρου στο «Kicker»: «Αναπόφευκτοι οι τσακωμοί των μεγάλων»

Μηνάς Λυσάνδρου

i

©intime

Λυσάνδρου στο «Kicker»: «Αναπόφευκτοι οι τσακωμοί των μεγάλων»

Δημήτρης Χούπης 20:00 - 05.03.2024

Τις «κόντρες» των «μεγάλων», το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης, το κλείσιμο των γηπέδων, αλλά και το άκρως αναταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα ήταν μερικά από τα θέματα που έθιξε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική ιστοσελίδα Kicker και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κλείσιμο των γηπέδων, τους τέσσερις «μεγάλους», αλλά και την κεντρική διαχείριση του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με τους «μεγάλους» του πρωταθλήματος, σχολίασε ότι οι διαφωνίες μεταξύ τους είναι αναπόφευκτες, ενώ τόνισε πως το πρωτάθλημα έχει βελτιωθεί από το 2019 και έπειτα. Μάλιστα δεν έλειψε και η αναφορά στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για τη φετινή πορεία τους στην Ευρώπη, αλλά και τους νέους των «ερυθρολεύκων», που θα παίξουν κόντρα στην Μπάγερν στα προημιτελικά του Youth League.

«Πρέπει να δούμε τα θετικά πράγματα. Λόγω της μεγάλης ανταγωνιστικότητας, όλοι οι σύλλογοι έχουν κάνει μεγάλους προόδους σε διάφορα θέματα, ενώ έχουν βελτιώσει και τα ρόστερ τους. Βήμα βήμα το πρωτάθλημα γίνεται καλύτερο από το 2019 και έπειτα. Δύο μεγάλες αλλαγές έγιναν εκείνη την περίοδο. Από τη μία οι ομάδες μειώθηκαν από 16 σε 14 και από την άλλη προστέθηκαν τα playoffs και τα playout με τη μορφή που είναι τώρα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ομάδες στο Conference League, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ακόμα η Κ19 του Ολυμπιακού είναι στους προημιτελικούς του Youth League. Όλα αυτά δείχνουν την καλή δουλειά σε διάφορους τομείς και αυτά έχουν ενταχθεί και στο πρωτάθλημα γενικώς. Στόχος μας είναι να κοιτάξουμε μπροστά με μικρά αλλά σταθερά βήματα», ήταν τα λόγια του.

Ακόμα μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα γήπεδα για ένα δίμηνο, ενώ αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για το άνοιγμα των γηπέδων. «Πρέπει να ειπωθεί ότι ο λόγος που έγινε αυτό ήταν τα επεισόδια σε έναν αγώνα βόλεϊ και δεν επηρέαζαν άμεσα το ποδόσφαιρο. Έπρεπε να ακούσουμε αυτή την εντολή. Μετά από έντονες συζητήσεις με την ΕΠΟ και τους υπουργούς αθλητισμού και ψηφιακής διακυβέρνησης, υιοθετήθηκαν δύο σημαντικές καινοτομίες.

Η επιτήρηση στα γήπεδα μέσω καμερών, όπου έχουν αντικατασταθεί από κάμερες τελευταίας τεχνολογίας. Το ψηφιακό εισιτήριο θα προστεθεί σύντομα, το οποίο θα μπορεί να ταυτοποιείται ο κόσμος μέσω ενός app στο κινητό τηλέφωνο. Παρόμοια με τη ψηφιακή εφαρμογή πολλών επίσημων φορμών, η εφαρμογή θα λειτουργεί με κυβερνητικά κριτήρια. Το εκτυπωμένο εισιτήριο σιγά σιγά θα καταργηθεί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κεντρική διαχείριση είπε: «Είχαμε θέμα για αρκετό καιρό. Οι ομάδες συζητάνε για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα ξεχωριστά η κάθε μία, με δύο τηλεοπτικές εταιρίες για αρκετά χρόνια. Υπάρχουν διαφωνίες και από τις δύο πλευρές, είναι ακόμα ένα ανοιχτό και «καυτό» θέμα συζήτησης. Σε μια εποχή που όλα είναι μετρήσιμα, θα δούμε τι είναι τελικά καλύτερο για όλους. Ακόμα θα λάβουμε υπόψιν τις θετικές εμπειρίες άλλων πρωταθλημάτων όσον αφορά την κεντρική διαχείριση».