Play Offs για να γίνεις... μάγκας ή δάγκας

Μπερνάρ

i

© Intime

Play Offs για να γίνεις... μάγκας ή δάγκας

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:18 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 05.03.2024

Ολική επαναφορά ή γρήγορα στην... απ' έξω. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Φατίχ Τερίμ έφτιαξαν μία δύσκολη κατάσταση στη βαθμολογία, αλλά έχουν ακόμα τη δυνατότητα να την αντιστρέψουν.

Με τον τρόπο που διαμορφώθηκε το πρόγραμμα των Play Offs, ένα είναι βέβαιο: ο Παναθηναϊκός σύντομα θα ξέρει εάν θα επανέρθει δριμύτερος στη διεκδίκηση του τίτλου ή θα τεθεί νωρίς εκτός στόχων. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τους τρεις άμεσους ανταγωνιστές του. Άρα, με την παρέλευση των τριών ντέρμπι, στο Τριφύλλι θα έχουν εικόνα για τα μελλούμενα.

Ρεαλιστικά μιλώντας, είναι πιθανόν ακόμα και η πρεμιέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να κρίνει πολλά πράγματα. Γιατί στο χειρότερο σενάριο για τον Παναθηναϊκό, εάν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Άρη στην Τούμπα, τότε η διαφορά μεταξύ πρώτου και τέταρτου θα ανοίξει στους εφτά βαθμούς.

Μία διαφορά που δύσκολα καλύπτεται, σε ένα τουρνουά που θα υπολείπονται εννέα αγώνες για την ολοκλήρωση του. Δεν θα καλύπτεται ούτε και αν ο Παναθηναϊκός πετύχει τα δύο στα δύο στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ και πάρει τους έξι βαθμούς. Γιατί πάλι θα απομένει άλλος ένας.

Βασικά, το μείζον πρόβλημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν πείθει ότι θα έχει διάρκεια. Μοιάζει ικανός να πάρει δύο-τρία μεγάλα αποτελέσματα, να κερδίσει ανεξαρτήτως έδρας, αλλά όχι και να «τρέξει» ένα σερί. Γιατί με το -4 από την κορυφή, το Τριφύλλι δεν έχει περιθώρια για περισσότερες από μία ή δύο απώλειες βαθμών.

Αυτό που έχασαν οι παίκτες του Τερίμ με την επιπολαιότητα, με την αδράνεια που επέδειξαν, είναι το δικαίωμα στο λάθος. Τώρα, οι «πράσινοι» είτε θα τα κάνουν όλα τέλεια, είτε θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Όταν πριν τρεις εβδομάδες ήταν πρώτοι και τώρα τέταρτοι, δεν το αποκαλείς πρόοδο. Όταν πέρυσι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική, εν πολλοίς για εξωαγωνιστικούς λόγους και φέτος κινδυνεύει να παρουσιαστεί αδιάφορη μέχρι και από την έναρξη των Play Offs, αυτό δεν συνιστά εξέλιξη.

Στον αντίποδα, οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού έχουν μία μοναδική ευκαιρία για να αποδείξουν την αξία τους. Με τέτοιες ανατροπές στη βαθμολογία, ξεχωρίζουν οι σπουδαίοι από τους καλούς. Εκτός από το οικονομικό κίνητρο, που ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού το παρέχει υπέρ το δέον, με βάση τα επιτεύγματα του ρόστερ. Με μετρημένες εξαιρέσεις, η καριέρα των περισσότερων δεν έχει γεμίσει τρόπαια. Οπότε, ιδού η ευκαιρία...

Ο Τερίμ δεν το έδωσε και ο Παπαπέτρου του το πήρε

Ο Τερίμ δεν το έδωσε και ο Παπαπέτρου του το πήρε

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη συμπεριφορά ενός οργανισμού που θέλει σαν τρελός το πρωτάθλημα, δεν φεύγει από το γήπεδο έχοντας δώσει τα πάντα για να κερδίσει. Μία συμπεριφορά που την χρεώνεται ο Φατίχ Τερίμ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιούται ο Τάσος Παπαπέτρου να αδικεί κραυγαλέα το Τριφύλλι...

Υ.Γ.: Προφανώς, όταν μετά την τρίτη γκέλα σε τέσσερα παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να μην αποδίδει καλά και με την κληρωτίδα να αναδεικνύει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των Play Offs, ο προπονητής ταξιδεύει στην Αλικαρνασσό έχοντας παραχωρήσει διήμερο ρεπό σαν να μην τρέχει τίποτα, δίνεται μία παράδοξη εικόνα προς τον κόσμο. Ωστόσο, δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα. Ο Τερίμ πάντα έτσι λειτουργούσε, δεν θα αλλάξει τώρα στα 71 έτη του. Τουλάχιστον, ο Τούρκος μπορεί να το αλλάξει με νίκες στα ντέρμπι.

Υ.Γ.2: Η ΚΕΔ του Πίτερ Φρόιντφελντ και του Σταύρου Μάνταλου όρισε τον Τάσο Παπαπέτρου στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Άρη και στον Παναιτωλικό. Είναι ένα σαφές μήνυμα πως όποιος αδικεί τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει καμία συνέπεια. Ο Παπαπέτρου χειρίστηκε το VAR την Κυριακή και αγνόησε το καθαρό χέρι του Λουκάου στις καθυστερήσεις. Με το νόημα να είναι ξεκάθαρο για τα επόμενα παιχνίδια...