Η Λίβερπουλ «έκλεισε» τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, ΜακΆλιστερ
i

ΜακΆλιστερ/©Intime

Η Λίβερπουλ «έκλεισε» τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, ΜακΆλιστερ

Κώστας Τόπας 14:07 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 05.06.2023

Τη φανέλα της Λίβερπουλ θα φοράει έως το 2028 ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξις ΜακΆλιστερ.

Την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν, φαίνεται πως ολοκλήρωσε η Λίβερπουλ, καθώς σύμφωνα με τον έγκυρο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Αλέξις ΜακΆλιστερ θα φοράει τη φανέλα των «Reds» μέχρι το 2028.

Οι δύο πλευρές ήταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα και τελικά βρήκαν τη «χρυσή» τομή για την έναρξη της συνεργασίας τους από τη νέα σεζόν. Ο ΜακΆλιστερ έχει συμβόλαιο με την Μπράιτον έως το καλοκαίρι του 2025, με οψιόν για επέκταση της συνεργασίας για ακόμη ένα έτος. Όμως, η μετακίνησή του μοιάζει δεδομένη, καθώς η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα θα πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του 24χρονου μέσου, η οποία κυμαίνεται από 45 μέχρι 61 εκατομμύρια λίρες. 

Το μόνο που απομένει πλέον είναι να πέσουν οι υπογραφές, οι οποίες θα έρθουν όταν ο ΜακΆλιστερ περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις το επόμενο 24ωρο. Η φετινή σεζόν για τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή ήταν ονειρική, καθώς συνέβαλε τα στην ευρωπαϊκή έξοδο των «γλάρων» έχοντας 35 συμμετοχές στην Premier League με δέκα γκολ και δύο ασίστ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια, πλην του εναρκτηρίου με τη Σαουδική Αραβία, ενώ τελείωσε τη διοργάνωση έχοντας ένα γκολ απέναντι στην Πολωνία και μία ασίστ στον τελικό με τη Γαλλία.