Χαμός με τους οπαδούς της Μακάμπι Tελ Αβίβ: Δέχθηκαν «ντου» από εκείνους της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (vid)
i

© Danny Maron

Χαμός με τους οπαδούς της Μακάμπι Tελ Αβίβ: Δέχθηκαν «ντου» από εκείνους της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (vid)

Πάνος Κορομηλάς 19:18 - 11.03.2024

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, αφού οι οπαδοί της πρώτης δέχθηκαν επίθεση από εκείνους της δεύτερης.

Λίγες ημέρες απομένουν για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία θα διεξαχθεί παρουσία των οπαδών της ομάδας του Ισραήλ - αλλά και των «ερυθρόλευκων» - στη Σερβία. Εκείνοι έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα αρνητικό σκηνικό την περασμένη Κυριακή, στο εκτός έδρας παιχνίδι του συλλόγου με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ ορισμένων μελών της «La Familia» (οργανωμένων της Μπεϊτάρ) και μερικών οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όλα ξεκίνησαν όταν μια χούφτα οπαδοί της γηπεδούχου κατέβηκαν στο χορτάρι από την ανατολική κερκίδα και άρχισαν να πετούν κοντάρια και αντικείμενα σε περίπου 50 οπαδούς της φιλοξενούμενης. Η αστυνομία παρενέβη προκειμένου να βάλει τέλος στα επεισόδια, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε 13 συλλήψεις.

Διπλό για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε το «διπλό» στην Ιερουσαλήμ κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, της οποίας και επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας. Το εν λόγω τρίποντο ήρθε λίγες ημέρες πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, για τους «16» του Europa Conference League, η οποία θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε για την ομάδα του Ρόμπι Κιν ο Νταν Μπίτον, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο η Μπεϊτάρ είχε δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να απαντήσει και έτσι παρέμεινε το 1-0 του πρώτου μέρους μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Με αυτή την νίκη η αντίπαλος του Ολυμπιακού βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 58 βαθμούς, ενώ η Μπεϊτάρ είναι στη 12η θέση με 22 πόντους. Μάλιστα, την Κυριακή (10/3), αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη δεύτερη Μακάμπι Χάιφα, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από τη Μακάμπι Μπνέι Ράινε.

Η ενδεκάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μασφάτι, Σαχάρ, Ναχμιάς, Μπαλτάσα, Ρεβίβο, Πέρετς (78' Γκολάσα), Όβερεεμ (70' Κάρζεβ), Κανικοβάκι (70' Άντο), Μπίτον, Τούργκεμαν (78' Ζάχαβι), Μίλσον (46' Ντάβιντα)