Πόλος έλξης ο Μανδάς στην Ιταλία: Φιορεντίνα και Μόντσα θέλουν να τον αποκτήσουν

Ο Χρήστος Μανδάς

i

© Intime

Πόλος έλξης ο Μανδάς στην Ιταλία: Φιορεντίνα και Μόντσα θέλουν να τον αποκτήσουν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:49 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 26.05.2024

Φιορεντίνα και Μόντσα έχουν εντυπωσιαστεί με τις ικανότητες του Χρήστου Μανδά, θέλοντας να τον αποκτήσουν από τη Λάτσιο.

Στις 30 Αυγούστου του 2023, ο Χρήστος Μανδάς ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Λάτσιο. Σε πρώτο χρόνο, ο ίδιος επρόκειτο να επιστρέψει δανεικός στον ΟΦΗ, όμως ο προπονητής των Ιταλών, Μαουρίτσιο Σάρι, ζήτησε την παραμονή του παίκτη στην ομάδα του. Εν τέλει ο δεύτερος δικαιώθηκε.

Ο νεαρός κίπερ εντυπωσίασε - και εντυπωσιάζει - τους πάντες με τις επιδόσεις του, με αποτέλεσμα να «κλέψει» τη φανέλα βασικού, από τον πρώτο τερματοφύλακα της ομάδας, Ιβαν Προβεντέλ, που τραυματίστηκε. Κάπως έτσι, την εμφάνισή τους έκαναν και οι πρώτοι μνηστήρες για τον Έλληνα τερματοφύλακα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα «Il Messaggero», σε δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με αυτό, η Μόντσα έχει στα πλάνα της να κάνει πρόταση δανεισμού για τον Μανδά, με στόχο να του δώσει φανέλα βασικού από την επόμενη χρονιά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επερχόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, Φιορεντίνα, η οποία όμως έχει λίγο διαφορετικά σχέδια για τον 22χρονο πορτιέρε. Όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο, οι «βιόλα» δεν θέλουν να τον πάρουν ως δανεικό, αλλά με κανονική μορφή μεταγραφής. Βέβαια κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο.

Αυτό, διότι τη δεδομένη στιγμή η Λάτσιο δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον Μανδά με κανονική μεταγραφή, παρά μόνο με μορφή δανεισμού. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι τον κοστολογεί μ’ ένα ποσό 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ποσοστό μεταπώλησης διατηρεί και ο ΟΦΗ.

Τη φετινή σεζόν, ο Μανδάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Coppa Italia, στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Ρόμα. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Έλληνας γκολκίπερ έδωσε το παρθενικό του παιχνίδι στην 28η αγωνιστική, όταν και αντικατέστησε τον τραυματία, Προβεντέλ. Συνολικά έχει βρεθεί φέτος κάτω από τα γκολποστ σε 14 παιχνίδια, έχοντας δεχτεί ισάριθμα τέρματα, διατηρώντας, παράλληλα, έξι φορές ανέπαφη την εστία του.