Το τρομερό στατιστικό του Μανδά και το μέλλον που του επιφυλάσσει η Λάτσιο

Χρήστος Μανδάς

i

©Photo by Marco Rosi/Getty Images/Ideal Images

Το τρομερό στατιστικό του Μανδά και το μέλλον που του επιφυλάσσει η Λάτσιο

Κώστας Τόπας 12:15 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 02:21 - 17.05.2024

Ο Χρήστος Μανδάς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Λάτσιο, έχοντας βάλει σε σκέψεις τους «λατσιάλι» για το μέλλον του 22χρονου Έλληνα κίπερ.

Ο Χρήστος Μανδάς έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έχει δοθεί στην Λάτσιο.

Η μεταγραφή του Μανδά στους «λατσιάλι» φάνηκε ως μια εναλλακτική επιλογή στο τέλος της περυσινής μεταγραφικής περιόδου. Σήμερα όμως αποτελεί την πρώτη επιλογή για την υπεράσπιση της εστίας της Λάτσιο, ακόμα και κάτω υπό αυτές τις συνθήκες και τον τραυματισμό του Ιβάν Προβεδέλ.

Στην Ιταλία δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θεώρησαν την μεταγραφή του Μανδά στη Λάτσιο, ως μια απλή λύση στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, με το πέρασμα το χρόνου αποδείχθηκαν λάθος. Αμέσως, με τις εικόνες που παρουσίαζε στις προπονήσεις και οι λιγοστές εμφανίσεις του στα ιταλικά γήπεδα, έκαναν τους οπαδούς να του βγάλουν το παρατσούκλι «Ο Έλληνας Ντοναρούμα».

Διαφορετική σωματική διάπλαση και χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον Ιταλό, ωστόσο ακόμη και στην περίπτωσή του κανείς δεν είχε ποτέ αμφιβολίες για τις δυνατότητές του. 

Με το εντυπωσιακό στατιστικό του 4ου clean sheet σε μόλις επτά συμμετοχές του Έλληνα τερματοφύλακα, οι «λατσιάλι» επικράτησαν 1-0 επί της Βερόνα στη Ρώμη και ανέβηκαν στην 6η θέση της Serie A, η οποία είναι πολύ πιθανό να «στείλει» πέντε ομάδες στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η διοίκηση της Λάτσιο εκτιμάει σε σημαντικό βαθμό τον Μανδά και τις δυνατότητές του, αλλά ξέρουν ότι δύσκολα θα βρει χώρο να παίξει βασικός τη νέα σεζόν. Υπάρχουν σκέψεις για την παραχώρησή του ως δανεικός τη νέα σεζόν, αλλά ο Έλληνας κίπερ είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από τα χέρια του προκειμένου να παραμείνει στον σύλλογο και να είναι το Νο. 1 των «λατσιάλι» κάτω από τα γκολπόστ.

🔴«Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, χαμός στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για τις σοκαριστικές σκηνές με Αλμέιδα!