Η Λάτσιο λύγισε τη Βερόνα και ο Μανδάς ελπίζει για Champions League

Η Λάτσιο λύγισε τη Βερόνα και ο Μανδάς ελπίζει για Champions League

Δημήτρης Χούπης 23:51 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 27.04.2024

Η Λάτσιο νίκησε 1-0 τη Βερόνα και μείωσε τη διαφορά από τη Ρόμα.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Λάτσιο.

Η ομάδα της Ρώμης νίκησε για την 34η αγωνιστική της Serie A δύσκολα με 1-0 τη Βερόνα, η οποία μάχεται για την παραμονή. Έτσι, προσπέρασε την Αταλάντα και μείωσε στο -3 από τη συμπολίτισσα Ρόμα. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Χρήστου Μανδά, ο οποίος ήταν και πάλι βασικός ελπίζει για την έξοδο στο Champions League, αφού η Ιταλία θα έχει πέντε εισιτήρια τη νέα σεζόν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Λάτσιο σημείωσε ο Τζακάνι στο 72’ με αριστερό σουτ στη μικρή περιοχή.

Νωρίτερα, ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μίλαν στο Τορίνο.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς, η «Μεγάλη Κυρία» ήρθε ισόπαλη 0-0 με τους «ροσονέρι», έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά και να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση, αλλά και να την αυξήσει παράλληλα από τους διώκτες της, ώστε να κλειδώσει και μαθητικά το εισιτήριο για το Champions League.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, είχαν ελαφρά υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σημειώσουν ένα τέρμα στο ντέρμπι κόντρα σε μία Μίλαν που είδε την περασμένη αγωνιστική να πανηγυρίζει εναντίον της η Ιντερ το 20ό της πρωτάθλημα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι ήταν στο 45’, όταν ο Σπορτιέλο απέκρουσε τη χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Βλάχοβιτς. Στο 50’ ο Ιταλός γκολκίπερ είχε πάλι τη λύση για τη Μίλαν, όταν πρώτα απέκρουσε το μακρινό σουτ του Κόστιτς και στην εξέλιξη νίκησε τον Ντανίλο.

Στο 66’ απείλησε η Μίλαν με τον Λόφτους Τσικ και κατόπιν πήρε τη σκυτάλη η Γιουβέντους. Στο 86’ ο από λάθος του Σπορτέλο η μπάλα στρώθηκε στον Ραμπιό, αλλά ο Τιό έδιωξε στη γραμμή και στις καθυστερήσεις έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι η κεφαλιά του Μίλικ. Έτσι, η Μίλαν παραμένει και το φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Με πρωταγωνιστή τον Μανδά η Λάτσιο λάνσαρε τις συλλεκτικές φανέλες για την 50η επέτειο από το πρώτο της πρωτάθλημα (vid)
SERIE A

13:49 - 26.04.2024

Με πρωταγωνιστή τον Μανδά η Λάτσιο λάνσαρε τις συλλεκτικές φανέλες για την 50η επέτειο από το πρώτο της πρωτάθλημα (vid)

Η Λάτσιο κυκλοφόρησε κι επίσημα τις δύο φανέλες για την 50η επέτειο της από το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι «λατσιάλι» το 1974, με τον Χρήστο Μανδά να πρωταγωνιστεί στη φωτογράφιση.

Νωρίτερα, δραματικό φινάλε είχε η αναμέτρηση Λέτσε - Μόντσα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 92' με τον Κρστοβιτς, αλλά η Μόντσα πήρε τον βαθμό με το πέναλτι του Πεσίνα στο 96', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Για τη Μόντσα ήταν βασικός ο Κυριακόπουλος και έπαιξε σε όλο το ματς σε ρόλο αριστερού μπακ.