Χαμός στο Νησί με την λογική του VAR για το πέναλτι του Ονάνα: «Αλλος την κεφαλιά, σε άλλον τον μαρκάρισμα» (vid)

Η φάση που η Γουλβς ζητάει πέναλτι

i

PrtScr

Χαμός στο Νησί με την λογική του VAR για το πέναλτι του Ονάνα: «Αλλος την κεφαλιά, σε άλλον τον μαρκάρισμα» (vid)

Κώστας Τόπας 12:56 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 06.09.2023

Γνωστή έγινε η συζήτηση μεταξύ διαιτητή και VAR, μετά το πέναλτι που ζήτησε η Γουλβς στην 1η αγωνιστική της Premier League, στο «Ολντ Τράφορντ», απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 1-0 κόντρα στη Γουλβς, για την 1η αγωνιστική της Premier League, όταν ο Αντρέ Ονανά όρμησε έξω από την εστία του και ανέτρεψε τον Σάσα Κάλαιτζιτς. Οι «Λύκοι» θεώρησαν ότι έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Σάιμον Χούπερ δεν είδε κάποια παράβαση. Το VAR ήλεγξε το περιστατικό αλλά αποφασίστηκε ότι πάρθηκε η σωστή απόφαση.

Λίγες ημέρες αργότερα, το φως της δημοσιότητας είδαν οι συνομιλίες του ρέφερι με τον VAR. Αμφότεροι θεώρησαν πως από τη στιγμή που ο Ντόουσον παίρνει την κεφαλιά, οτιδήποτε συμβαίνει με τον γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων» και τον Κάλαϊτζιτς, δεν έχει κάποια σημασία. 

Ο Χούπερ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι καθώς ακούστηκε να λέει: «Δεν υπάρχει περίπτωση! Είναι συγκρούση, δεν τα δίνουμε αυτά...». Ο VAR, Μίχαελ Σαλίσμπουρι, αναγνωρίζει ότι θα μπορούσε να είναι πέναλτι και αναθεωρεί τη στιγμή.

«Θέλω να το δω αυτό γιατί νομίζω ότι ο Ονάνα συγκρούεται πάνω του. Προσπαθεί να φτάσει την μπάλα αλλά αργεί... και γίνεται ανατροπή. Έτσι ο τερματοφύλακας πηγαίνει να διεκδικήσει τη μπάλα και κάνει εναέρια επαφή με τον παίκτης της Γουλβς». Το πέναλτι, όμως, δεν δόθηκε κι αυτό όπως φάνηκε και ακόμα και όταν δημοσιοποιήθηκαν οι συνομιλίες έκαναν άπαντες στο Νησί να αναρωτιούνται, καθώς ουδείς αντιλήφθηκε την λογική του VAR.