Απίστευτη βουτιά για τη μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μειώθηκε 650 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία

Απίστευτη βουτιά για τη μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μειώθηκε 650 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία

Το γεγονός ότι δεν πουλήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οδήγησε σε ελεύθερη πτώση της μετοχής της. Η Γαλατά θέλει τον Φαν ντεν Μπεκ.

Μία τρομερή βουτιά παρουσίασε η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Όταν έγινε γνωστή από τη «Daily Mail» η απόφαση της οικογένειας Γκλέιζερ να αποσύρει το πωλητήριο, διότι δεν βρέθηκε αγοραστής για να αποκτήσει την αγγλική ομάδα στην τιμή των 8 δις λιρών (9.3 δις ευρώ), η μετοχή της Γιουνάιτεντ βούτηξε αρχικά έως και 21% και τελικά σταθεροποιήθηκε στο -18%.

Ο αγγλικός σύλλογος μέσα σε λίγες ώρες έχασε περίπου 652 εκατ. ευρώ από τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της. Η συγκεκριμένη πτώση είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε στη μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2012 όταν και εισήχθη το κλαμπ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι δύο πιθανοί αγοραστές που εξακολουθούν να είναι υποψήφιοι, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του πετροχημικού ομίλου Ineos, Τζιμ Ράτκλιφ και ο σεϊχης Γιασίν Μπεν Χαμάντ – Αλ Θανί, πρόεδρος της ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ (QIB), υπέβαλαν προτάσεις, οι οποίες αποτιμούν τον σύλλογο σε περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες (6,3 δις δολάρια).

Στην Τουρκία και στη Γαλατασαράι, παράλληλα, ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ντόνι Φαν ντε Μπεκ. Ο ταλαντούχος παίκτης ούτε τη φετινή σεζόν βρίσκεται στα πλάμνα του τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έρικ Τεν Χαγκ.

Ο Ολλανδός χαφ, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 αντί 39 εκατ. ευρώ από τον Άγιαξ, δεν βρήκε θέση στην ομάδα και μάλιστα ο αγγλικός σύλλογος ενημέρωσε τον παίκτη πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του να αποχωρήσει. Η τουρκική ομάδα έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει δανεικό για ένα χρόνο. Στην Τουρκία να σημειωθεί ότι οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 15 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Φαν ντε Μπεκ δεν βρίσκεται στη λίστα με τους 25 παίκτες που δήλωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην UEFA για τα ματς των ομίλων του Champions League.