Εκπληκτικές εικόνες: Η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ μέσα από κάμερα 127 ετών! (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ

i

©Miles Myerscough-Harris (X: @expiredfilmclub)

Εκπληκτικές εικόνες: Η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ μέσα από κάμερα 127 ετών! (vid)

Κώστας Τόπας 10:00 - 21.03.2024

Οι φωτογραφίες που απαθανάτισε ο ένας φωτογράφος από το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο Αγγλίας, με μία κάμερα από το 1897 κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Την περασμένη Κυριακή, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λίβερπουλ με 4-3 και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ήταν, φυσικά, ένας αξέχαστος αγώνας. Ωστόσο, μετά από λίγες μέρες, αυτό το οποίο πρωταγωνιστεί περισσότερο στα social media είναι οι φωτογραφίες της αναμέτρησης που τράβηξε ο φωτογράφος Μάιλς Χάρις, ο οποίος απαθανάτισε στιγμές του ντέρμπι μέσα από μία κάμερα κατασκευασμένη το 1897!

«Γυρίζοντας την παλαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο σήμερα με μια κάμερα 127 ετών... και αποδεικνύεται ότι είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ. Το να το κάνεις αυτό για το Κύπελλο Αγγλίας σήμερα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», είπε ο εν λόγω φωτογράφος, αφού έκανε μια απίστευτη δουλειά. 

Με το τεχνούργημα του να ανήκει στον 19ο αιώνα, απαθανάτισε διάφορες στιγμές της αναμέτρησης σε ασπρόμαυρο χρώμα, συμπεριλαμβανομένης αυτής του αγωνιώδους γκολ του Αμάντ Ντιαλό και του επακόλουθου πανηγυρισμού του. Επιπλέον, τράβηξε αρκετές φωτογραφίες του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο , ο οποίος βοήθησε τον Ντιαλό να κάνει το 4-3. 

Στην επόμενη φάση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Κόβεντρι. Το άλλο ζευγάρι θα είναι αυτό ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Θυμίζουμε πως τα παιχνίδια είναι μονά και ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ». Τα παιχνίδια θα λάβουν χώρα, όπως κάθε χρόνο, στο εν λόγω γήπεδο και είναι προγραμματισμένα για τις 20 και 21 Απριλίου.