Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις ενδέχεται να... σαμποτάρουν η μία τη συμμετοχή της άλλης στο Champions League της ερχόμενης σεζόν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις ενδέχεται να... σαμποτάρουν η μία τη συμμετοχή της άλλης στο Champions League της ερχόμενης σεζόν

Ιάσονας Τσίλης 11:34 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 24.11.2023

Σοβαρό πρόβλημα μπορεί να έχουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις, σε περίπτωση που ο Τζιμ Ράτκλιφ αποκτήσει το 25% των «κόκκινων διαβόλων». Με ποιο τρόπο μπορεί να τιναχτεί στον αέρα η συμμετοχή τους στο ερχόμενο Champions League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς στον όμιλο της, στον οποίο είναι και ουραγός.

Όσον αφορά τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την ερχόμενη σεζόν, αυτή θα εξαρτηθεί φυσικά, από τη θέση στην οποία θα τερματίσει τη φετινή σεζόν. 

Φέτος μάλιστα, η Premier League θα έχει πέντε εκπροσώπους στο Champions League, οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες των «κόκκινων διαβόλων», ωστόσο μπορεί η εξασφάλιση της συμμετοχής της μέσω του πρωταθλήματος, να μην είναι αρκετή. Πως όμως υπάρχει πιθανότητα να γίνει αυτό;

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός υποψήφιος για να αποκτήσει το 25% των μετοχών της Γιουνάιτεντ, έναντι 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι συνιδιοκτήτης σε δύο ομάδες, καθώς έχει μετοχές και στη Νις.

Η Γαλλική ομάδα, βρίσκεται μόλις στο -1 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1 και διεκδικεί με αξιώσεις, τουλάχιστον μία από τις τρεις πρώτες θέσεις, η οποία δίνει το εισιτήριο για το Champions League.

Οι τωρινοί κανονισμοί της UEFA, απαγορεύουν τη συμμετοχή ομάδων με ίδια ιδιοκτησία, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο μόνος τρόπος να μπορέσουν να συνυπάρξουν στο Champions League, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προκριθεί μέσω του πρωταθλήματος απευθείας και η Νις να ξεκινήσει την πορεία της, από τα προκριματικά του Conference League.

Υπό άλλες συνθήκες, μία εκ των δύο θα πρέπει να αποκλειστεί από το Champions League. Συγκεκριμένα, εκείνη που θα υπερισχύσει, θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της. Αν τερματίσουν στην ίδια θέση, τότε το εισιτήριο θα πάει στα χέρια της Γιουνάιτεντ, αφού το ranking της Αγγλίας στην UEFA είναι υψηλότερο.