Ο Ονάνα κινδυνεύει με τιμωρία από την FIFA αν δεν αγωνιστεί με το Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Αντρέ Ονάνα

i

PrtScr

Ο Ονάνα κινδυνεύει με τιμωρία από την FIFA αν δεν αγωνιστεί με το Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Κώστας Τόπας 12:33 - 01.12.2023

Η FIFA θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στον Καμερουνέζο τερματοφύλακα εάν αποφασίσει να μην ταξιδέψει με το Καμερούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Αντρέ Ονάνα διανύει τη χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Τα σοβαρά λάθη που κάνει ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας κόστισαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρκετούς βαθμούς και έχουν θέσει την μεταγραφή του σε αμφισβήτηση. Γι' αυτό και ο 27χρονος κίπερ θα μπορούσε να πάρει μια απόφαση που θα του απαγόρευε να παίξει με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να ταξιδέψει με το Καμερούν τον Ιανουάριο για να παίξει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αν και ο Ονάνα αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα του Καμερούν στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο πορτιέρε των «κόκκινων διαβόλων» επέστρεψε στην εθνική του ομάδα, αφού ηρεμούσε τη σχέση του με τον Ριγκόμπερτ Σονγκ, προπονητή του Καμερούν.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ονάνα θα μπορούσε να χάσει έξι παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο 27χρονος τερματοφύλακας εξετάζει την επιλογή να μην παρευρεθεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής λόγω της απογοητευτικής απόδοσης που δείχνει μετά την μεταγραφή του στην ομάδα της Premier League. Ούτε ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, ούτε οι Άγγλοι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, οπότε ο Ονάνα θα μπορούσε να μείνει στο Μάντσεστερ με στόχο να ανατρέψει τη λεπτή του κατάσταση.

Ακόμα κι έτσι, αυτή η πιθανή απόφαση του Καμερουνέζου τερματοφύλακα μπορεί να μην εξελιχθεί όπως θέλει. Εάν το Καμερούν απαιτήσει να παίξει ο τερματοφύλακας και ο Ονάνα αρνηθεί, η FIFA θα μπορούσε να απαγορεύσει στον τερματοφύλακα να παίξει για τους «κόκκινους διαβόλους». Αυτό λέει ο επίσημος κανονισμός της FIFA: «Παίκτης που έχει κληθεί από την ομοσπονδία του για μια από τις αντιπροσωπευτικές της ομάδες, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά από την αντίστοιχη ομοσπονδία, δεν έχει το δικαίωμα να παίξει για τον σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος. κατά την περίοδο για την οποία αφέθηκε ελεύθερος ή όφειλε να είχε αφεθεί ελεύθερος σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος παραρτήματος, συν μια επιπλέον περίοδο πέντε ημερών».

Ανάλογη ήταν και η κατάσταση που βίωσε ο σέντερ μπακ της Λίβερπουλ, Τζόελ Ματίπ. Ο Καμερουνέζος αμυντικός απέφυγε την κύρωση της FIFA αφού δεν εκπροσώπησε τη χώρα του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017 και το 2020. Ο Αντρέ Ονάνα θα πρέπει να επισημοποιήσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες αφού μίλησε με την εθνική ομάδα του Καμερούν και το προπονητικό επιτελείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ