Επίσημο: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μ. Βρετανία θέλει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
i

Τζιμ Ράντκλιφ/©printscreen twitter

Επίσημο: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μ. Βρετανία θέλει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Sportal newsroom 19:41 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 18.01.2023

Ο Τζιμ Ράντκλιφ εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ έχει μπει στην κούρσα για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times».  Οι προσφορές για την αγγλική ομάδα αναμένεται να κατατεθούν τον Φεβρουάριο. «Έχουμε μπει επίσημα στη διαδικασία», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Ineos μιλώντας στο βρετανικό μέσο.

Ο επιχειρηματίας είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με στοιχεία του Forbes, η περιουσία του αποτιμάται στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες, η οικογένεια Γκλέιζερ ανακοίνωσε την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Αμερικανοί επιχειρηματίας ζητούν πέντε δισεκατομμύρια λίρες για την εξαγορά του συλλόγου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Τσέλσι. Τελικά, η ομάδα με έδρα το Λονδίνο κατέληξε στα χέρια της κοινοπραξίας με επικεφαλής τον Τοντ Μποέλι.

Ποιος είναι ο Τζιμ Ράντκλιφ

Ο Τζιμ Ράντκλιφ γεννήθηκε το 1952 στην Αγγλία. Είναι χημικός μηχανικός και στα 45 του χρόνια ίδρυσε την Ineos, που έχει εκτιμώμενο τζίρο στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Είναι μεγάλος λάτρης του αθλητισμού. Κατέχει τις ποδοσφαιρικές ομάδες Νις και Λωζάνη. Είναι χρηματοδότης της επαγγελματικής ποδηλατικής ομάδας Ineos αλλά και χορηγός της προσπάθειας του Έλιουντ Κιπτσόγκε να τρέξει την απόσταση του μαραθωνίου σε λιγότερο από δύο ώρες, εγχείρημα με το όνομα, Ineos 1:59 Challenge τον Οκτώβριο του 2019.

Το 2018 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Σερ.