Η «νέα» Γιουνάιτεντ του Ράτκλιφ ετοιμάζει αντεπίθεση με Εμπαπέ, Ραμπιό κι άλλους αστέρες

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Η «νέα» Γιουνάιτεντ του Ράτκλιφ ετοιμάζει αντεπίθεση με Εμπαπέ, Ραμπιό κι άλλους αστέρες

Κώστας Τόπας 14:18 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 25.12.2023

Με την αγορά του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, η επόμενη μεταγραφική περίοδος των «κόκκινων διαβόλων» μπορεί να είναι πολύ ζωηρή. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Έρικ Τεν χαχ έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο αρκετούς αστέρες του ποδοσφαίρου για το επόμενο καλοκαίρι.

Ποιο είναι το πρόσωπο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2024; Την Κυριακή (24/12), λίγες ώρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, ο αγγλικός σύλλογος επισημοποίησε την πώληση του 25% των μετοχών του στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, ιδρυτή του πετροχημικού ομίλου Ineos και πρόθυμο να επαναφέρει την ομάδα στην παλιά της δόξα.

Εάν η Premier League πρέπει ακόμα να επικυρώσει την εξαγορά και εάν η οικογένεια Γκλέιζερ κρατήσει (προς το παρόν) το 75% του κεφαλαίου, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος που κατέχει επίσης τη Νις θα έχει την «ευθύνη για τη διαχείριση» υποθέσεων που συνδέονται με το ποδόσφαιρο. Αναμένονται αλλαγές στο οργανόγραμμα με πιθανές αφίξεις του Πολ Μίτσελ, ως αθλητικός διευθυντής και του Ζαν Κλοντ Μπλαν σε ρόλο γενικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει επίσης να υποβληθεί σε ένα μεγάλο λίφτινγκ. Δεδομένου ότι η τελική επικύρωση θα πρέπει να γίνει τον Φεβρουάριο, δεν θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να περιμένουν επανάσταση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Για το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι πάντως αναμένονται ηχηρές κινήσεις. Από την ανακοίνωση της άφιξης του Τζιμ Ράτκλιφ, τα αγγλικά ΜΜΕ βουίζουν για τη μελλοντική μεταγραφική περίοδο των «κόκκινων διαβόλων».

 Σύμφωνα με το Manchester Evening News, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ θα στόχευε κυρίως παίκτες στο τέλος του συμβολαίου τους, ελεύθεροι να εγγραφούν με τον σύλλογο της επιλογής τους από την 1η Ιανουαρίου. Δηλαδή σε μία εβδομάδα. Ανάμεσά τους, δύο Γάλλοι αστέρες. Ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Αντριέν Ραμπιό.

Αν το όνομα του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν συνδέεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έφερνε μεγάλο πλήγμα προσελκύοντάς τον το επόμενο καλοκαίρι. Επίσης, στις εφημερίδες του Νησιού, ο μέσος της Γιουβέντους, Αντριέν Ραμπιό είχε ήδη συζητήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, τότε οι διαπραγματεύσεις ήταν ανεπιτυχείς.

Η ομάδα του Μάντσεστερ, θα παρακολουθεί επίσης προσεκτικά δύο άλλους παίκτες που θα είναι σύντομα ελεύθεροι: Τον Πολωνό μέσο από τη Νάπολι, Πιότρ Ζιελίνσκι και τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό από την Ατλέτικο, Μάριο Ερμόσο.

Επιστροφή (;) Ντε Χέα και τα ρέστα ξανά για Ντε Γιονγκ

Μια άλλη πιθανή ενίσχυση, είναι ο Φρένκι Ντε Γιονγκ. Ο 26χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα, έχει βρεθεί αρκετές φορές κοντά στην ένταξή του στους «κόκκινους διαβόλους». Για τη Sun, ο ο Ράκτλιφ θα μπορούσε να δελεαστεί από την επιστροφή του Νταβίντ Ντε Χέα κάτω από τα γκολπόστ. 

Δεδομένου ότι ο Αντρέ Ονανά δεν έχει πείσει τους ιθύνοντες, η ιδέα της επιστροφής για τον 33χρονο τερματοφύλακα που αποδείχθηκε ο MVP από το 2011 έως το 2023 και που αυτή τη στιγμή είναι χωρίς σύλλογο θα μπορούσε να προσελκύσει τον Βρετανό επιχειρηματία. Ο επιθετικός της Μπάγερν, Σερζ Γκνάμπρι και ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Σπόρτινγκ, Γκονσάλο Ινάσιο αναφέρονται επίσης ως πιθανοί στόχοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το επόμενο καλοκαίρι.