Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ κατηγορούν τις απαιτήσεις του Τεν Χαχ στην προετοιμασία ως την αιτία της καταστροφής

Έρικ Τεν Χαχ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images/Ideal Images

Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ κατηγορούν τις απαιτήσεις του Τεν Χαχ στην προετοιμασία ως την αιτία της καταστροφής

Κώστας Τόπας 14:54 - 22.11.2023

Η σκληρή προετοιμασία το καλοκαίρι φαίνεται πως δεν έχει βγει σε καλό στους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι τα έχουν βάλει με τον Έρικ Τεν Χαχ.

Ένα μέρος των αποδυτηρίων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορεί τις απαιτήσεις του Έρικ Τεν Χαχ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ως τον κύριο λόγο για τα κακά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν. Αν και κανείς δεν έχει γνωστοποιήσει ρητά τις ανησυχίες του στον προπονητή, οι παίκτες παραπονέθηκαν ότι ξεκίνησαν τη σεζόν τόσο κουρασμένοι όσο τελείωσαν την προηγούμενη.

Παρόλο που ο Τεν Χαχ πιστεύει ότι οι παίκτες του είναι απόλυτα αφοσιωμένοι και κατανοούν ότι πρέπει να θυσιαστούν για να πάρουν καλά αποτελέσματα, ένα μέρος των αποδυτηρίων είναι αναστατωμένο με τις απαιτήσεις τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Σύμφωνα με τον «Guardian», μεταξύ των δυσαρεστημένων παικτών είναι και αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και κανένας από αυτούς δεν το έχει κοινοποιήσει στον Ολλανδό προπονητή.

Όπως λένε στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο πρώην τεχνικός του Άγιαξ, αύξησε την ένταση της προπόνησης για να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα πάλευε για την κατάκτηση της Premier League. Επιπλέον, τα οκτώ φιλικά που έπαιξαν, τα τέσσερα από αυτά στη 12ήμερη περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο τη φυσική κατάσταση των παικτών.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήδη παραπονέθηκε για την προετοιμασία μετά την ήττα των «κόκκινων διάβολων» από την Ντόρτμουντ στο τελευταίο παιχνίδι της αμερικανικής περιοδείας. Τότε, ο Δανός παίκτης είχε δηλώσει ότι «περίμενε μια σκληρή προετοιμασία». Από τότε, ο Τεν Χαχ είχε να αντιμετωπίσει μια μάστιγα τραυματισμών αυτή τη σεζόν. Ο Ολλανδός τεχνικός αναγκάστηκε δουλέψει έχοντας μέχρι και 16 παίκτες στη διάθεσή του.

Και ο Τεν Χαγκ πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αλλάξουν όταν μπορεί να υπολογίζει σε περισσότερους παίκτες. Η έναρξη της σεζόν των «Κόκκινων Διαβόλων» έχει αφήσει εννέα ήττες σε 18 αγώνες, τρεις από αυτές σε τέσσερις αγώνες Champions League. Με το χειρότερο ξεκίνημα πρωταθλήματος από τη σεζόν 1986/1987 και το χειρότερο από τη σεζόν 1962/1963 μετρώντας άλλες διοργανώσεις, η αθλητική κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πιάσει πάτο...