Οροφή που στάζει, στενά καθίσματα και η ολική ανακαίνιση που καλείται να κάνει ο Ράτκλιφ στο «Ολντ Τράφορντ»

Οροφή που στάζει, στενά καθίσματα και η ολική ανακαίνιση που καλείται να κάνει ο Ράτκλιφ στο «Ολντ Τράφορντ»

Κώστας Τόπας 15:30 - 25.12.2023

Πολλά είναι τα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, με σημαντικότερο όλων το πώς θα κάνει το «Ολντ Τράφορντ» να μοιάζει ξανά με θέατρο των ονείρων.

«Ολντ Τράφορντ». Το Θέατρο των ονείρων για τους θεατές του. Τους τελευταίους μήνες, το θρυλικό γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ανταποκρίθηκε ποτέ τόσο καλά στο όνομά του. Ωστόσο, μετά την άφιξη του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ όλα φαίνεται πως θα αλλάξουν. Προς το καλό.

Κι αυτό ειδικά από τη στιγμή που ο μεγιστάνας πίσω από τον επενδυτικό κολοσσό INEOS δαπάνησε περίπου 1,2 δις λίρες για να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ από την τσέπη του αναμένεται να βγουν άλλα 300 εκατ. ευρώ για βελτίωση του «Ολντ Τράφορντ».

Η Daily Mail διαβεβαιώνει ότι αυτή η επένδυση, αν και σημαντική, δεν θα είναι καθόλου επαρκής για την ανακαίνιση ενός «ερειπωμένου» γηπέδου. Επειδή οι ζημιές είναι πολλές: Διαρροή νερού από την οροφή στους θεατές, αίθουσες δεξιώσεων, στενά καθίσματα στις εξέδρες, θρυμματισμένο μπετόν, ξεφλούδισμα μπογιάς κι άλλα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους «κόκκινους διαβόλους».

Πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα, δύο οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρονται να χτυπήθηκαν από κομμάτια μπετόν που έπεσαν από την οροφή του Ολντ Τράφορντ κατά τη διάρκεια του γυναικείου ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Ενώ οι αντίπαλοι οπαδοί διασκεδάζουν τώρα φωνάζοντας «Το Όλντ Τράφορντ καταρρέει», πρέπει τώρα να ληφθούν αποφάσεις για να δώσουν νέα πνοή σε αυτό το θρυλικό μέρος που έχει γίνει λίγο ξεπερασμένο. Ορισμένοι διαφημιστές κορόιδευαν επίσης την πολιτική για την επικοινωνία τους. Η εταιρεία Checkatrade (διαδικτυακή σύνδεση με τεχνίτες) άνοιξε μια μεγάλη αφίσα κοντά στο «Ολντ Τράφορντ» κάνοντας πλάκα για την οροφή του γηπέδου και κάνοντας την σύγκριση με την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων».

Η άφιξη του Ράτκλιφ αντιστοιχεί σε αυτές τις κεφαλαιακές ανάγκες και θα καταστήσει δυνατή την έναρξη σημαντικών ελιγμών στα νοτιοδυτικά του Μάντσεστερ. Όπου τώρα είναι θέμα απόφασης μεταξύ τριών δυνατοτήτων.

Η «νέα» Γιουνάιτεντ του Ράτκλιφ ετοιμάζει αντεπίθεση με Εμπαπέ, Ραμπιό κι άλλους αστέρες
PREMIER LEAGUE

14:18 - 25.12.2023

Η «νέα» Γιουνάιτεντ του Ράτκλιφ ετοιμάζει αντεπίθεση με Εμπαπέ, Ραμπιό κι άλλους αστέρες

Με την αγορά του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ, η επόμενη μεταγραφική περίοδος των «κόκκινων διαβόλων» μπορεί να είναι πολύ ζωηρή. Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Έρικ Τεν χαχ έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο αρκετούς αστέρες του ποδοσφαίρου για το επόμενο καλοκαίρι.

Ανακαίνιση του τρέχοντος περιβλήματος, μεγέθυνση της κερκίδας του Μπόμπι Τσάρλτον ή κατεδάφιση του σταδίου για την ανοικοδόμηση ενός άλλου στο ίδιο έδαφος.