Πιθανή μια πρόταση εξαγοράς της Γιουνάιτεντ από τον Έλον Μασκ
i

Οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά των Γκλέιζερ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Πιθανή μια πρόταση εξαγοράς της Γιουνάιτεντ από τον Έλον Μασκ

Πάνος Μαλακτάρης • 15:36 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Την Παρασκευή (17/2) λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, με τον Έλον Μασκ να σκέφτεται σοβαρά ένα πιθανό «μπάσιμο»

Η τρέλα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία είναι λίγο πολύ γνωστή. Με μια προσωπική περιουσία η οποία αποτιμάται σε περισσότερα από 160 δις ευρώ, μια πιθανή κίνηση αγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λίγο πάνω από 5 δις ευρώ φαντάζει αρκετά πιθανή σύμφωνα με δημοσίευμα της daily mail

Οι ενδιαφερόμενοι είναι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ουκ ολίγοι, κάτι που σας έχουμε κι εμείς με τη σειρά μας αναφέρει, ωστόσο μια πιθανή κίνηση του Έλον Μασκ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «κόκκινων διαβόλων» προσδίδει αναμφισβήτητα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θυμίζουμε δε πως ο ίδιος είχε αρχικά κάνει ένα tweet στο οποίο ανέφερε πως σκοπεύει να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του λέγοντας πως αστειευόταν. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας ωστόσο είχε ήδη ανάψει τη φωτιά, η οποία φαίνεται να συντηρείται με αμείωτη ένταση. 

Η οικογένεια των Γκλέιζερ έχει θέσει την ερχόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ως την καταληκτική ημερομηνία αποδοχής επίσημων προσφορών για τη μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας σε τυχόν ενδιαφερόμενους, κατά συνέπεια σε λίγες μέρες θα φανεί κατά πόσο ευσταθεί το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας. Οι ιδιοκτήτες αναφέρεται δε πως αξιώνουν ένα ποσό πάνω από 6,5 δις ευρώ, με άλλες πηγές να αναφέρουν πως μια προσφορά κοντά στα 5 δις ευρώ δύσκολα δεν θα γινόταν αποδεκτή. 

Υπομονή λοιπόν έως το τέλος της εβδομάδος όπου και θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της πιθανής αγοραπωλησίας που τόσο επιθυμούν οι περισσότεροι εκ των φίλων της Γιουνάιτεντ