«Πράσινο φως» από την FA για την είσοδο του Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ράτκλιφ

i

©printscreeen

«Πράσινο φως» από την FA για την είσοδο του Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έδωσε το «ok» η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την είσοδο του Τζιμ Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) ενέκρινε την αγορά από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφαιρώντας ένα από τα τελευταία εμπόδια στην ουσιαστική είσοδό του στο σύλλογο. Η Premier League είχε ήδη επικυρώσει αυτή τη συναλλαγή από τη Δευτέρα (12/2) το απόγευμα και η συμφωνία της αγγλικής ομοσπονδίας έχει ήδη επιτευχθεί, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ιδρυτής του πετροχημικού κολοσσού Ineos συμφώνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με την οικογένεια Γκλέιζερ, τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να αγοράσει το 25% των μετοχών του συλλόγου για 1,02 δισεκατομμύρια λίρες, όπου προσθέτουν 238 εκατομμύρια επενδύσεις στην υποδομή του συλλόγου (συνολικά περίπου 1,44 δισ. ευρώ).

Υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την παιδική του ηλικία, ο Σερ Ράτκλιφ, επίσης ιδιοκτήτης της Νις, είχε ήδη αρκετές συναντήσεις με στελέχη των «κόκκινων διαβόλων», συμπεριλαμβανομένου του προπονητή Έρικ τεν Χαγκ. Μάλιστα, συναντήθηκε και με κάποιους φιλάθλους.

Σάλος για το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι οπαδοί της Άστον Βίλα «βράζουν» για το αν θα έπρεπε να μετρήσει ή όχι
PREMIER LEAGUE

12:51 - 13.02.2024

Σάλος για το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι οπαδοί της Άστον Βίλα «βράζουν» για το αν θα έπρεπε να μετρήσει ή όχι

Το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Άστον Βίλα έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης, με τους φιλάθλους να διαφωνούν για το αν έπρεπε να μετρήσει ή όχι.

Τα Mέσα Eνημέρωσης αναφέρουν ότι εργάζεται για μια μεγάλη αναμόρφωση της ομάδας του συλλόγου, που δεν έχει κατακτήσει την Premier League από το 2013. Μετά από 24 αγωνιστικές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.