Πρόταση 5 δισ. λιρών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σεΐχη Τζασίμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέτις

i

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Πρόταση 5 δισ. λιρών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σεΐχη Τζασίμ

Κώστας Τόπας 08:19 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 29.04.2023

Ο Καταριανός σεΐχης Τζασίμ προσφέρει πέντε δισεκατομμύρια λίρες στην οικογένεια Γκλέιζερ για να αγοράσει το 100% των μετοχών του συλλόγου.

Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς όπως αναφέρουν στο Νησί, ο Καταριανός σεΐχης Τζασίμ φέρεται να κατέθεσε πρόταση πέντε δισεκατομμυρίων λιρών για το 100% των μετοχών του συλλόγου.

Καθοριστικά 24ωρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελευταίες προσφορές και αποφάσεων για τους Γκλέιζερς
PREMIER LEAGUE

14:09 - 28.04.2023

Καθοριστικά 24ωρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελευταίες προσφορές και αποφάσεων για τους Γκλέιζερς

Ο φάκελος εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να διευθετηθεί σύντομα. Οι τελικές προσφορές πρέπει να υποβληθούν εντός της ημέρας (28/04) κι αρκετοί υποψήφιοι ξεχωρίζουν, μεταξύ των οποίων η Qatar Islamic Bank και ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ.

Από την άλλη, η εταιρεία INEOS του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ παραμένει στο κόλπο, αλλά με αρκετά διαφορετική πρόταση – που θα δίνει στους Γκλέιζερ τη δυνατότητα να διατηρήσουν το 50% των μετοχών του συλλόγου. 

Συγκεκριμένα, το «Sky Sports News» ανέφερε ότι η προσφορά του Ράτκλιφ αφορά συνιδιοκτησία με τους Γκλέιζερ να διατηρούν μαζί το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου. Από πλευράς του ο σεΐχης του Κατάρ λέγεται ότι επιθυμεί πλήρη εξαγορά μέσω του ιδρύματός του Nine Two Foundation, αλλά μένει να δούμε αν η προσφορά του θα γίνει αποδεκτή, αν ληφθεί υπόψη η αναφερόμενη τιμή των έξι δισεκατομμυρίων λιρών που ζητούν οι Γκλέιζερς. Πάντως, η διορία που είχε δοθεί ήταν μέχρι τα μεσάνυχτα κι έτσι οι επόμενες ώρες προβλέπονται κρίσιμες στην Αγγλία.

Το βέβαιο είναι ότι οποιαδήποτε πλήρης πώληση του συλλόγου θα έβαζε τέλος στη 18χρονη βασιλεία της οικογένειας στο Ολντ Τράφορντ, αφού ο Μάλκολμ Γκλέιζερ ανέλαβε τον πλειοψηφικό έλεγχο της Γιουνάιτεντ τον Μάιο του 2005. Μετά τον θάνατό του το 2014, η οικογένεια διατήρησε το 90% του μεριδίου της ομάδας, με τον Τζόελ και τον Άβραμ Γκλέιζερ να έχουν ήδη διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.