Σοβαρός κίνδυνος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μείνει εκτός Ευρώπης λόγω Νις!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images/Ideal Images

Σοβαρός κίνδυνος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μείνει εκτός Ευρώπης λόγω Νις!

Κώστας Τόπας 09:49 - 25.03.2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να αποκλειστεί από το να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, εξαιτίας της ιδιοκτησίας του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στην ομάδα της Ligue 1, Νις η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει πιθανό αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξαιτίας του ομίλου INEOS του σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Ο 71χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος ολοκλήρωσε τη μειοψηφική εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων» νωρίτερα αυτή τη σεζόν, προσθέτοντάς τους στην ομάδα του INEOS. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται τώρα κάτω από την ίδια ομπρέλα με τη Νις, την ΦΚ Λοζάν-Σπορ και την Racing Club Abidjan. Και είναι η γαλλική ομάδα που θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκεφάλους στους ανθρώπους των «κόκκινων διαβόλων» το καλοκαίρι, εάν και οι δύο ομάδες προκριθούν στο Europa League  Η UEFA δημοσίευσε τους νέους κανονισμούς της για την «ιδιοκτησία πολλών συλλόγων» νωρίτερα αυτόν τον μήνα εξηγώντας τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, οι νέοι κανονισμοί ορίζουν ότι οι σύλλογοι υπό την ίδια ομπρέλα ιδιοκτησίας μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη εάν συμμετέχουν σε διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά η απαγόρευση συμμετοχής συλλόγων στην ίδια διοργάνωση παραμένει σε ισχύ. Η Νις τα πηγαίνει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, ούσα πέμπτη στη βαθμολογία με 43 βαθμούς. Μία θέση που αν διατηρήσει μέχρι τέλους, τότε θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση ομίλων του Europa League.

Εντυπωσιακές εικόνες: Ετσι θα μοιάζει το νέο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρητικότητας 100.000 θέσεων!
PREMIER LEAGUE

12:19 - 22.03.2024

Εντυπωσιακές εικόνες: Ετσι θα μοιάζει το νέο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρητικότητας 100.000 θέσεων!

Νέες εικόνες του νέου γηπέδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «Wembley of the North» αποκαλύφθηκαν μετά την πρόταση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για ένα νέο «Ολντ Τράφορντ».

Εάν η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ και η Νις προκριθούν στο Europa League, σύμφωνα με τους κανονισμούς, η γαλλική ομάδα θα προηγείται ως ο σύλλογος που «κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στο εγχώριο πρωτάθλημα». Αυτό θα άλλαζε αν η Γιουνάιτεντ κατακτούσε το Κύπελλο Αγγλίας, κάτι που θα της έδινε το προβάδισμα, στέλνοντας τη Νις στο Conference League. Εάν η Γιουνάιτεντ και η Νις τερματίσουν στην ίδια θέση, η Γιουνάιτεντ θα λάβει τη θέση χάρη στη θέση της Αγγλίας στην κορυφή της πενταετούς «λίστας πρόσβασης» της UEFA.