Εντυπωσιακές εικόνες: Ετσι θα μοιάζει το νέο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρητικότητας 100.000 θέσεων!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Εντυπωσιακές εικόνες: Ετσι θα μοιάζει το νέο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρητικότητας 100.000 θέσεων!

Κώστας Τόπας 12:19 - 22.03.2024

Νέες εικόνες του νέου γηπέδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «Wembley of the North» αποκαλύφθηκαν μετά την πρόταση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για ένα νέο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να φέρει επανάσταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού επιπέδου, αφού επιβεβαιώθηκε ότι απέκτησε το 25% του συλλόγου των Γκλέιζερς. Η απόφαση να απομακρυνθεί η ομάδα από το «Ολντ Τράφορντ» ήταν αμφιλεγόμενη για τους οπαδούς λόγω της συναισθηματικής αξίας του σημερινού τους γηπέδου, αλλά δεν είναι μυστικό ότι χρειάζεται πολλή δουλειά.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη μέσω του «The Independent», ο Ράτκλιφ εξήγησε την απόφασή του να πιέσει για απομάκρυνση από το «Ολντ Τράφορντ».

«Μπορούμε να ανακαινίσουμε τον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε ένα φανταστικό γήπεδο, που θα χρειαστεί περίπου ένα δισεκατομμύριο για να γίνει αυτό, και ο σύλλογος μπορεί να επωμιστεί αυτό το βάρος. Αλλά έχουμε αυτή την ευκαιρία να χτίσουμε ένα νέο αγωνιστικό χώρο, αν το επιλέξουμε. Έχουμε αρκετό χώρο για να χτίσουμε ένα εντελώς νέο έδαφος», εξήγησε ο Ράτκλιφ.

«Αν χτίσουμε ένα εντελώς νέο έδαφος, θα ήταν τελευταίας τεχνολογίας, παγκόσμιας κλάσης, να έχει χωρητικότητα 90.000 ή ακόμα και 100.000. Νομίζω ότι στη συνέχεια παρέχει μια πλατφόρμα για μερικούς από τους μεγάλους διαγωνισμούς στη βόρεια Αγγλία. Γιατί να μην παίξει η Αγγλία στο βορρά; Γιατί ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας είναι πάντα στον νότο; Η Γιουνάιτεντ πρέπει να έχει ένα γήπεδο που να ταιριάζει στον σύλλογο και τη φίρμα. Αυτό μπορεί να ίσχυε πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν είναι σήμερα. Το Όλντ Τράφορντ είναι λίγο παλιό».

Το OLBG παρουσίασε με τη βοήθεια της τεχνολογίας AI πώς θα μπορούσε να είναι το νέο γήπεδο των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Ράτκλιφ χρησιμοποίησε το παράδειγμα των διαφόρων ισπανικών σταδίων για να υποστηρίξει την ιδέα του, ισχυριζόμενος ότι παρά την ανωτερότητα της Premier League, το πρωτάθλημα εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω από τη La Liga όσον αφορά τα γήπεδα.

Ο Ράτκλιφ το πήρε απόφαση: Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
PREMIER LEAGUE

15:16 - 20.03.2024

Ο Ράτκλιφ το πήρε απόφαση: Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικεφαλής των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, δεν επιθυμεί να συνεχίσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Έρικ Τεν Χαχ τη νέα σεζόν.

«Αν κοιτάξετε τι κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης με το Μπερναμπέου και η Μπαρτσελόνα με το Καμπ Νόου το γήπεδο της Ρεάλ είναι υπέροχο. Είναι σαν ένα καζάνι με θόρυβο. Το Καμπ Νόου είναι τεράστιο και ξοδεύουν πολλά χρήματα για να το ανανεώσουν», είπε ο Ράτκλιφ.