Ρομπίνιο, Ντάνι Άλβες, Ροναλντίνιο και Άντονι: Οι Βραζιλιάνοι χορεύουν «σάμπα» στη φυλακή

Ντάνι Άλβες, Ροναλντίνιο και Εντμούντο

Ρομπίνιο, Ντάνι Άλβες, Ροναλντίνιο και Άντονι: Οι Βραζιλιάνοι χορεύουν «σάμπα» στη φυλακή

Κώστας Τόπας 10:28 - 22.03.2024

Αυτή την εβδομάδα οι πρώην Βραζιλιάνοι παίκτες, Ρομπίνιο και Ντάνι Άλβες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης. Είναι απλώς οι τελευταίοι παίκτες της «Σελεσάο» που βρέθηκαν στο επίκεντρο λόγω σκανδάλων.

Η γοητεία της ομάδας της Βραζιλίας, με τις εμβληματικές κίτρινες φανέλες και το ποδόσφαιρο σάμπα, παραμένει ισχυρή. Αυτό το βράδυ του Σαββάτου (23/03, 21:00), 90.000 οπαδοί θα συγκεντρωθούν στο Γουέμπλεϊ για να δουν πώς τα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα ανταπροκριθούν στα σημερινά αστέρια της «Σελεσάο».

Ενώ οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές διατηρούν πράγματι την παγκόσμια απήχησή τους, ένας αυξανόμενος αριθμός πρώην παικτών της Βραζιλίας γίνονται πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους. Τις τελευταίες ημέρες ο Ρομπίνιο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών για ομαδικό βιασμό, ενώ ο Ντάνι Άλβες αντιμετωπίζει τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση πίσω από τα κάγκελα για τον βιασμό μιας γυναίκας σε μια τουαλέτα νυχτερινού κέντρου.

Αυτοί είναι οι τελευταίοι ποδοσφαιριστές από το έθνος της Νότιας Αμερικής που έχουν μπλεχτεί σε σκάνδαλο.

Ο Ρομπίνιο και ο ομαδικός βιασμός

Ξεκινώντας από τον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρομπίνιο, στον οποίο οι δικαστές είπαν την Τετάρτη ότι πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών στη Βραζιλία για τη συμμετοχή του σε ομαδική σεξουαλική επίθεση το 2013. Ο Ρομπίνιο, ο οποίος έπαιζε τότε στην Μίλαν, ήταν ένας από τους έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι το 2017 για ομαδικό βιασμό μιας 22χρονης Αλβανίδας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Τον Ιανουάριο του 2022, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης απέρριψε την τελική έφεσή του κατά της καταδίκης. Οι ιταλικές αρχές είχαν ζητήσει να εκδοθεί ο Ρομπίνιο από τη Βραζιλία για να εκτίσει την ποινή του - ενώ αυτό δεν θα συνέβη , οι δικαστές στη Βραζιλία αποφάνθηκαν ότι θα φυλακιστεί στη Βραζιλία. Ο Ρομπίνιο, ο οποίος αγωνίστηκε 100 φορές με την εθνική ομάδα, επιμένει ότι είναι αθώος και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο βιασμός σε νυχτερινό κλαμπ από τον Ντάνι Άλβες

Αυτή η ετυμηγορία ήρθε την ίδια ημέρα που ο πρώην αμυντικός της Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ, αφού άσκησε έφεση στην ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών για βιασμό. Ο 40χρονος Άλβες, ένας από τους πιο διακεκριμένους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, κρίθηκε ένοχος τον περασμένο μήνα για τον βιασμό μιας γυναίκας σε μπάνιο νυχτερινού κέντρου της Βαρκελώνης τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2022. Κρατείται στη φυλακή Μπράιανς 2 στη Βαρκελώνη από τον Ιανουάριο του 2023, αλλά τώρα μπορεί να φύγει με εγγύηση όσο περιμένει την τελική του ποινή.

Ο Άντονι και η βία κατά της πρώην κοπέλας του

Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι, μπορεί να σκόραρε στη δραματική νίκη του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή, αλλά απουσιάζει από την τελευταία αποστολή της Βραζιλίας. Απομακρύνθηκε από την ομάδα που επιλέχθηκε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας με τη Βολιβία και το Περού τον Σεπτέμβριο μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην κοπέλας του, Γκαμπριέλα Καβαλίν. Οι έρευνες της αστυνομίας για τους ισχυρισμούς συνεχίζονται τόσο στο Μάντσεστερ όσο και στο Σάο Πάολο.

Η Καβαλίν ισχυρίζεται ότι ο Άντονι της επιτέθηκε σε ενοδοχείο στο Μάντσεστερ στις 15 Ιανουαρίου πέρυσι, καταστρέφοντας ένα από τα εμφυτεύματα στήθους της. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Βραζιλιάνος έκοψε το δάχτυλό της μέχρι το κόκκαλο τον Ιούνιο όταν της πέταξε ένα ποτήρι.

Τα πλαστά διαβατήρια του Ροναλντίνιο

Ο Ροναλντίνιο ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο με πλαστά διαβατήρια μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του το 2015. Το 2020, ο Βραζιλιάνος, ο οποίος απόλαυσε μια λαμπερή καριέρα με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Μπαρτσελόνα και την Μίλαν - συνελήφθη μαζί με τον αδερφό του Ρομπέρτο ​​ντε Ασίς, όταν μπήκαν στην Παραγουάη σε μια περιοδεία. Διαπιστώθηκε ότι οι δυο τους είχε παραποιήσει διαβατήρια και ταυτότητα της Παραγουάης, αν και οι εισαγγελείς πίστεψαν ότι ο Ροναλντίνιο δεν είχε ιδέα ότι τα έγγραφα ήταν πλαστά.

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ο Ροναλντίνιο έπαιξε σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας με την ομάδα του να κερδίζει με 11-2 στον τελικό με τον πρώην νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου να σκοράρει πέντε γκολ. Μετά από 32 ημέρες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας - όπου ο «Ρόνι» πέρασε τα 40ά του γενέθλια - μεταφέρθηκε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο 380 ευρώ τη νύχτα, εν μέσω καραντίνας Covid, σε κατ' οίκον περιορισμό. Δημοσιεύματα ειδήσεων στη Νότια Αμερική υποστήριζαν ότι παρά τους περιορισμούς, ο Ροναλντίνιο υποδεχόταν συχνά επισκέπτες και περνούσε πολλά βράδια διοργανώνοντας πάρτι καραόκε. Τα αδέρφια επιβλήθηκαν πρόστιμο 200.000 δολαρίων ως μέρος μιας συμφωνίας ένστασης και τελικά επέστρεψαν στη Βραζιλία.

Το... καρτέλ του Αντριάνο

Ο Αντριάνο, ο οποίος έπαιξε 48 φορές για την εθνική Βραζιλίας μεταξύ 2000 και 2010, κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών ενώ η καριέρα του ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Το 2010, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Αντριάνο είχε αγοράσει μια μοτοσικλέτα και την είχε δώσει σε γνωστό έμπορο ναρκωτικών στη φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο όπου μεγάλωσε.

Αντριάνο

Η μοτοσικλέτα χρησιμοποιήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών από μια ισχυρή εγκληματική συμμορία, όπως είχε υποστηριχθεί εκείνη την εποχή, με τον Αντριάνο να αντιμετωπίζει μακροχρόνια ποινή φυλάκισης εάν καταδικαστεί. Αλλά το 2014, η δικαστής απέρριψε την υπόθεση επειδή δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες.

Το τσίρκο του Εντμούντο

O Εντμούντο, ο επιθετικός με το παρατσούκλι «The Animal» ήταν σίγουρα ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας. Το 1999, απειλήθηκε με δίωξη από φιλοζωικές οργανώσεις, αφού προσέλαβε ένα ολόκληρο τσίρκο για να εμφανιστεί στον πίσω κήπο του για τα πρώτα γενέθλια του γιου του. Στο πάρτι, απεικονίστηκε να ταΐζει μπύρα και ουίσκι έναν χιμπατζή που φορούσε αθλητική φόρμα, ονόματι Πεδρίνιο.

Την ίδια χρονιά, ενώ έπαιζε για τον ιταλικό σύλλογο Φιορεντίνα, ο Εντμούντο γλίτωσε από ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών επειδή οδήγησε μεθυσμένος και προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων όταν το αυτοκίνητό το του έπεσε σε ένα άλλο κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού του Ρίο. Καταδικάστηκε για «ένοχη ανθρωποκτονία», αλλά οι εφέσεις μείωσαν δραστικά την ποινή του σε επτά ημέρες με αναστολή.

Η περιπέτεια του Χουλκ

Ο πρώην επιθετικός της Βραζιλίας, Χουλκ σίγουρα έγινε πρωτοσέλιδο όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε παντρευτεί την ανιψιά της πρώην συζύγου του. Ο 37χρονος, ο οποίος αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μινέιρο στην πατρίδα του, ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με τον Ιράν Άντζελο για 12 χρόνια. Απέκτησαν μαζί δύο γιους, τον Ίαν και τον Τιάγκο και μια κόρη, την Άλις.

Αλλά ο Χουλκ ανακοίνωσε πέντε μήνες μετά το διαζύγιό τους το 2019 ότι παντρευόταν την Καμίλα Άντζελο, την ανιψιά της πρώην συζύγου του. Ένας εκπρόσωπος του παίκτη είπε τότε: «Ο Χουλ κάλεσε τους γονείς και τον αδερφό της Καμίλα και τους είπε την αλήθεια. Ήταν ο ίδιος ο Hulk που δημοσιοποίησε τις πληροφορίες γιατί δεν είχε τίποτα να κρύψει».

Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, τη Ζάγια, τον Απρίλιο του 2022 και τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσαν ότι έχουν ένα αγόρι στο δρόμο.