Θέλει να κάνει δικό της τον Τοντιμπό η Γιουνάιτεντ!

Ζαν-Κλερ Τοντιμπό

i

©twitter/ @FbrizioRomano

Θέλει να κάνει δικό της τον Τοντιμπό η Γιουνάιτεντ!

Μαρία Δαλιάνη • 12:48 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπει ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Μαγκουάιρ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Γουέστ Χαμ για την πώληση του Χάρι Μαγκουάιρ και όπως φαίνεται ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Άγγλου στόπερ. 

Δημοσίευμα της RMC, αναφέρει ότι η διοίκηση της Γιουνάιτεντ έχει αρχίσει ήδη διαπραγματεύσεις με την Νις για την απόκτηση του 23χρονου κεντρικού αμυντικού.

Βέβαια, βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του νεαρού κεντρικού αμυντικού είναι η πώληση του Χάρι Μαγκουάιρ στην Γουέστ Χαμ. Να θυμίσουμε ότι η Γουέστ Χαμ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση τόσο του Άγγλου στόπερ όσο και του συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες να έχει καταθέσει συνολική πρόταση 70 εκατομμυρίων ευρώ για να τους κάνει δικούς της.

Οι Νικαιώτες παρουσιάζονται θετικοί σε ένα ενδεχόμενο πώλησης του Ζαν - Κλερ Τοντιμπό αρκεί η πρόταση των «κόκκινων διαβόλων» να τους ικανοποιήσει και οικονομικά. Η γαλλική ομάδα όπως φαίνεται ζητάει ένα ποσό της τάξεως των 40 με 50 εκατομμυρίων ευρώ από την αγγλική ομάδα προκειμένου να αφήσει τον ηγέτη της άμυνας της.

Ο 23χρονος Γάλλος στόπερ ξεκίνησε την καριέρα από την Τολούζ και την Ligue 1 όπου και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το 2019 μετακινήθηκε έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα αλλά δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε και του αναλογούσαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις δανεισμοί σε Σάλκε, Μπενφίκα και Νις. Οι εμφανίσεις του , 23χρονου πλέον Τοντιμπό, έπεισαν του Γάλλους οι οποίοι έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τον κάνουν δικό τους. 

Ο Τοντιμπό αγωνίζεται στην γαλλική ομάδα από το καλοκαίρι του 2020 και σε τρία χρόνια έχει καταγράψει 103 συμμετοχές και 2 γκολ στο ενεργητικό του με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027.