Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέβαλε «τσουχτερό» πρόστιμο 650 χιλιάδων λιρών στον Ράσφορντ

Μάρκους Ράσφορντ

i

©Photo by Danehouse Photography Ltd/Getty Images/Ideal Images

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέβαλε «τσουχτερό» πρόστιμο 650 χιλιάδων λιρών στον Ράσφορντ

Γιάννης Λιβανός • 16:08 - 29.01.2024

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς για τα «νυχτοπερπατήματα» του Μάρκους Ράσφορντ, αφού ο Ερίκ Τεν Χάχ δεν δείχνει να αστειεύεται με αυτά, ενώ και ο αγγλικός σύλλογος τιμωρεί τέτοιου είδους παραπτώματα με χρηματικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μάρκους Ράσφορντ πρόκειται να τιμωρηθεί με πρόστιμο 650 χιλιάδων λιρών από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επειδή έκανε πάρτι και ύστερα δεν έδωσε το παρόν στην προπόνηση της ομάδας.

Ενόψει του αγώνα για το FA Cup των «κόκκινων διαβόλων» με τη Νιούπορτ Κάουντι το Σαββατοκύριακο, ο Άγγλος διεθνής είχε αρχικά θεωρηθεί ότι δεν ήταν καλά. Ωστόσο, όπως αναφέρει το βρετανικό σάιτ Athletic, αργότερα προέκυψε ότι είχε επισκεφθεί νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπέλφαστ, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη παρουσία του σε προπόνηση του συλλόγου. 

Ο παίκτης επέστρεψε στο Μάντσεστερ με ιδιωτική πτήση το επόμενο πρωί, αλλά δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση. Στη συνέχεια απουσίαζε από την ομάδα που νίκησε 4-2 τη Νιούπορτ σε έναν συναρπαστικό αγώνα για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου. Μετά το ματς αυτό, ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ αρνήθηκε να πει πολλά λόγια στον Τύπο. Ο ίδιος ο Ολλανδός προπονητής για το εν λόγω ζήτημα είπε: «Είναι εσωτερικό θέμα. Θα το χειριστώ εγώ».  

 Όπως αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα Sun, ο Άγγλος εξτρέμ αντιμετωπίζει πλέον πρόστιμο 650 χιλιάδων λιρών επειδή διασκέδαζε, έχασε την προπόνηση και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν άρρωστος. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο Ράσφορντ, ο οποίος αμείβεται με 325.000 λίρες την εβδομάδα, πέταξε στο Μπέλφαστ την Τετάρτη για να δει τον ποδοσφαιρικό φίλο του Ρο-Σον Γουίλιαμς, ο οποίος αγωνίζεται εκεί. Οι δύο τους φέρεται να εθεάθησαν στο κλαμπ Thompson's Garage την Πέμπτη, αλλά ο ίδιος ο Ράσφορντ ισχυρίστηκε ότι ήταν εκεί από την Τετάρτη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης της Γιουνάιτεντ δεν πειθαρχεί υπό τον προπονητή Έρικ Τεν Χαγκ, με τον Τζέιντόν Σάντσο να έχει επίσης επικριθεί. Η φόρμα του Ράσφορντ αυτή τη σεζόν ήταν ασταθής, με αποτέλεσμα να δέχεται κριτική από θρύλους του συλλόγου, όπως ο Πολ Σκόουλς. 

Το ανησυχητικό για τον Τεν Χαγκ είναι ότι υπήρξαν αναφορές ότι τα αποδυτήρια είναι διχασμένα υπό την ηγεσία του, με ορισμένους παίκτες να είναι δυσαρεστημένοι με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που τους δίνεται. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί ο Ράσφορντ έχει πλέον εντοπιστεί να διασκεδάζει σε νυχτερινά μαγαζιά. 

Την περασμένη σεζόν, ο Ράσφορντ ήταν φανταστικός υπό τον Ολλανδό προπονητή, βάζοντας 30 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος ο 26 χρονος δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό καλό του εαυτό και είναι πολύ λιγότερο συνεπής με τα αντίπαλα δίχτυα, σκοράροντας μόνο τέσσερις φορές σε 20 παιχνίδια της Premier League.