Πριν 18 μήνες άρμεγε αγελάδες και τώρα αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η απίστευτη ιστορία του επιθετικού της Νιούπορτ, Γουίλ Έβανς (vid)

Γουίλς Έβανς & Αλεχάντρο Γκαρνάτσο

Πριν 18 μήνες άρμεγε αγελάδες και τώρα αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η απίστευτη ιστορία του επιθετικού της Νιούπορτ, Γουίλ Έβανς (vid)

Κώστας Τόπας 08:46 - 27.01.2024

Η ταπεινή ομάδα από τη Νότια Ουαλία, Νιούπορτ Κάουντι θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή (28/01, 18:30) για το Κύπελλο Αγγλίας. Η απίστευτη ιστορία του Γουίλ Έβανς ο οποίος πριν από 18 μήνες δούλευε ως αγρότης στη φάρμα του πατέρα του.

Τρεις κατηγορίες χωρίζουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Νιούπορτ Κάουντι. Ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο, το κίνητρο να αντιμετωπίσει κανείς ομάδες όπως αυτή των «κόκκινων διαβόλων», είναι μεγάλο. Αυτή την Κυριακή (28/01, 18:30), για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαχ θα πρέπει να επισκεφτούν το γήπεδο της ταπεινής ομάδας από τη Νότια Ουαλία, μιας ομάδας «αγροτών» που θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία.

Σε ένα γήπεδο 9.500 θεατών που θα γεμίσει τις κερκίδες (sold out), και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για μια θέση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, της παλαιότερης διοργάνωσης στην ιστορία (1871). Η Νιούπορτ Κάουντι , ένας σύλλογος από τη Νότια Ουαλία που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας (League Two), ετοιμάζεται να παίξει έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην ιστορία του. Αν και δεν βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του στην κατηγορία του (14ης με 28 αγώνες), η Νιούπορτ αφήνει τον εαυτό της να ονειρεύεται για πρόκριση.

Ο αγρότης της κομητείας

Το πρόσωπο που ίσως κρατά αυτή την ελπίδα ζωντανή περισσότερο είναι η φιγούρα της ομάδας, ο Γουίλ Έβανς. Ο 26χρονος επιθετικός έχει 18 γκολ αυτή τη σεζόν και έχει μια περίεργη ιστορία ζωής. Εργάστηκε στην οικογενειακή φάρμα μέχρι τα 25 του χρόνια. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε διάστημα 18 μηνών, ο Γουίλ Έβανς από τη δουλειά στη φάρμα του πατέρα του, έγινε ο πρώτος παίκτης από οποιονδήποτε από τους 92 συλλόγους πρωταθλήματος του αγγλικού ποδοσφαίρου που ξεπέρασε τα 10 γκολ φέτος.

«Το ποδόσφαιρο ήταν μερικής απασχόλησης, οπότε έπρεπε να έρθει δεύτερο. Σηκωνόμουν στις 4.30 για να αρμέγω αγελάδες ή να δουλέψω σε ένα εργοτάξιο στο αγρόκτημα με τα αδέρφια μου και τον μπαμπά μου. Ήταν φυσιολογικό», είπε αρχικά.

«Η εμπειρία μου εκπλήσσει πολλούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο. Όταν τους είπα για πρώτη φορά ότι είμαι αγρότης, γελούσαν μερικές φορές γιατί ο κόσμος δεν με πίστευε», είπε. Επιπλέον, ο Έβανς έχει πτυχίο αθλητικής προπόνησης και είναι διπλωματούχος δάσκαλος. Με τη Νιούπορτ θα επιδιώξει να εκπλήξει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με την ομάδα του Τεν Χαχ να μην πείθει αυτή τη σεζόν, έχοντας ήδη χάσει 14 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, οι οπαδοί της Νιούπορτ θα ονειρεύονται ότι κάτι πολύ ιδιαίτερο είναι δυνατό.

Η αποκαλυπτική απάντηση της Λεβερκούζεν για τον Τσάμπι Αλόνσο και την «μυστική ρήτρα» για τη Λίβερπουλ
BUNDESLIGA

08:15 - 27.01.2024

Η αποκαλυπτική απάντηση της Λεβερκούζεν για τον Τσάμπι Αλόνσο και την «μυστική ρήτρα» για τη Λίβερπουλ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λεβερκούζεν αποκάλυψε το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη μυστική «ρήτρα Λίβερπουλ» στο συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού.

Το βέβαιο είναι ότι το ταξίδι του Γουίλ Έβανς από την αγροτιά μέχρι να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι απόδειξη της σκληρότητας και της αποφασιστικότητας που μπορεί να οδηγήσει κάποιους να επιτύχουν εξαιρετική επιτυχία στον κόσμο του αθλητισμού.