Οριστικά στη Μάντσεστερ Σίτι ο Κλαούντιο Ετσεβέρι

Κλαούντιο Ετσεβέρι

i

© Manchester City FC

Οριστικά στη Μάντσεστερ Σίτι ο Κλαούντιο Ετσεβέρι

Πάνος Κορομηλάς 15:05 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 25.01.2024

Την απόκτηση του wonderkid της Ρίβερ Πλέιτ, Κλαούντιο Ετσεβέρι, ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Σίτι.

Οριστικοποιήθηκε η απόκτηση του Κλαούντιο Ετσεβέρι για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ήταν εδώ και καιρό πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής και πλέον είναι επίσημο. Μια κίνηση με φόντο το μέλλον για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, με τον νεαρό χαφ να έχει μεγάλη προοπτική.

Ο 18χρονος επιθετικός μέσος θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, με αποτέλεσμα πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να τον είχαν στο στόχαστρο. Η Μάντσεστερ Σίτι κινήθηκε γρήγορα, προσέφερε 25 εκατομμύρια ευρώ στη Ρίβερ Πλέιτ και τον απέκτησε, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2028.

Ωστόσο, δε θα ενταχθεί από τώρα στην ομάδα. Οι «πολίτες» επέλεξαν να τον αφήσουν στη Ρίβερ Πλέιτ μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, με σκοπό να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να έρθει πιο έτοιμος στο νησί.

Μετά τον Χουλιάν Άλβαρεζ, ο Ετσεβέρι γίνεται ο δεύτερος παίκτης που αποκτά η Μάντσεστερ Σίτι από τη Ρίβερ Πλέιτ τα τελευταία χρόνια. Δύο περιπτώσεις παικτών με κοινά χαρακτηριστικά, που πέρασαν τον Ατλαντικό για τον ίδιο προορισμό. 

Μέχρι τώρα, μετρά έξι συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «μιγιονάριος» με μία ασίστ. Ήταν εντυπωσιακός στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι τον ημιτελικό. Αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης και έκανε ένα εξαιρετικό ματς απέναντι στη Βραζιλία , πετυχαίνοντας χατ - τρικ,