«Θα με κάνετε να κλάψω»: Ο συγκινητικός φόρος τιμής που απέδωσαν στον Έρικσον μετά την αποκάλυψή του ότι πάσχει από καρκίνο (vid)

Σβεν Γκόραν Έρικσον

i

PrtScr

«Θα με κάνετε να κλάψω»: Ο συγκινητικός φόρος τιμής που απέδωσαν στον Έρικσον μετά την αποκάλυψή του ότι πάσχει από καρκίνο (vid)

Κώστας Τόπας 13:43 - 24.01.2024

Ο 75χρονος Σουηδός, Σβεν Γκόραν Έρικσον συγκλόνισε πριν από μερικές ημέρες όταν αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής τιμήθηκε στη χώρα του για την ιστορία του στο ποδόσφαιρο, ένα άθλημα στο οποίο θεωρείται θρύλος.

Ο σουηδικός αθλητικός κόσμος τίμησε τον προπονητή Σβεν Γκόραν Έρικσον στο ετήσιο γκαλά του, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες αποκάλυψε ότι είναι πολύ άρρωστος με καρκίνο και ότι έχει έναν χρόνο ζωής «στην καλύτερη περίπτωση». «Σας ευχαριστώ όλους χιλιάδες φορές. Δεν νομίζω ότι αξίζω όλη αυτή την αναγνώριση, αλλά σας ευχαριστώ. Είναι πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ για όλα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω», είπε ο 75χρονος παλαίμαχος προπονητής σε μια πολύ σύντομη ομιλία, καθώς ανέβηκε στη σκηνή για να απονείμει ένα από τα βραβεία.

Τα σχεδόν 2.000 άτομα που γέμισαν το αμφιθέατρο στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης στάθηκαν για σχεδόν ένα λεπτό για να χειροκροτήσουν έναν χαμογελαστό Έρικσον, ο οποίος είπε ότι θα τον «κάνουν να κλάψει». Κατά τη διάρκεια του γκαλά, αρκετοί από τους πρώην παίκτες του παρενέβησαν για να του στείλουν χαιρετισμούς αναγνώρισης, ορισμένοι σε βίντεο, όπως ο νυν προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο Τζον Τέρι και ο Γουέιν Ρούνεϊ, τους οποίους προπονούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εθνική Αγγλίας μεταξύ 2001 και 2006.

«Δεν νομίζω ότι μου αξίζει όλη αυτή η αναγνώριση, αλλά ευχαριστώ»

«Όλοι σας αγαπούν και θέλω να σας ευχαριστήσω που πραγματοποιήσατε το ντεμπούτο μου στην Αγγλία εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Τέρι. Ο Ρούνεϊ ευχαρίστησε τον Έρικσον «για όλη τη βοήθεια και τις συμβουλές» που του έδωσε και «λυπήθηκε» που δεν μπόρεσε να τον συνοδεύσει προσωπικά, όταν περνάει «τόσες πολλές δυσκολίες».

«Στην καλύτερη των περιπτώσεων, μου μένει ένας χρόνος. Στη χειρότερη, λίγο λιγότερο», είπε σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Σουηδικό Ραδιόφωνο, ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον.

Ο Έρικσον είχε αποχωρήσει πέρυσι, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, τη θέση του ως αθλητικός διευθυντής του μέτριου σουηδικού συλλόγου Κάρλσταντ, το τελευταίο στάδιο μιας μακράς και γόνιμης καριέρας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στη χώρα καταγωγής του. Αφού κέρδισε το πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο UEFA με τη σουηδική Γκέτεμποργκ , έκανε το άλμα στην Μπενφίκα, με την οποία κέρδισε τρία πρωταθλήματα και από εκεί πήγε στην Ιταλία, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε συλλόγους όπως η Ρόμα, η Φιορεντίνα. Σαμπντόρια και Λάτσιο, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, αρκετά κύπελλα και ένα άλλο UEFA.

Υπέροχος Κλοπ: «Μπορεί να πάρει τη θέση μου ο Έρικσον αν το θέλει»
PREMIER LEAGUE

13:05 - 20.01.2024

Υπέροχος Κλοπ: «Μπορεί να πάρει τη θέση μου ο Έρικσον αν το θέλει»

Σε μια υπέροχη δήλωση ανθρωπιάς προέβη ο Κλοπ, ο οποίος αφού έμαθε για την κατάσταση του Σβεν Γκόραν Έρικσον, τον προσκάλεσε να αναλάβει ως προπονητής της Λίβεπουλ για μια μέρα εάν το θέλει ο ίδιος.

Ο Έρικσον έπαιξε επίσης στο αγγλικό ποδόσφαιρο (Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ) και ήταν προπονητής της Αγγλίας, του Μεξικού, της Ακτής Ελεφαντοστού και των Φιλιππίνων, εκτός από τις προσπάθειές του στα πρωταθλήματα της Κίνας και της Ταϊλάνδης.