Έπεσε από την κορυφή της λίστα του πλουσιότερου συλλόγου η Μάντσεστερ Σίτι - Ποια ομάδα τη ξεπέρασε

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©intime

Έπεσε από την κορυφή της λίστα του πλουσιότερου συλλόγου η Μάντσεστερ Σίτι - Ποια ομάδα τη ξεπέρασε

Δημήτρης Χούπης 10:29 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 25.01.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε από την κορυφή της λίστας του πλουσιότερου συλλόγου παρόλο που έκανε το τρεμπλ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τη ξεπερνάει.

Η Μάντσεστερ Σίτι την περσινή χρονιά κατέκτησε το τρεμπλ, παίρνοντας την Premier League, το Κύπελλου Αγγλίας και το Champions League. Ωστόσο οι «πολίτες» δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους συλλόγους. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Deloitte η ομάδα που τη ξεπέρασε είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιο αναλυτικά στην έκθεση φαίνεται ότι τα έσοδα των κορυφαίων 20 πλουσιότερων ανδρικών συλλόγων αυξήθηκαν κατά 14% στα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά. Υπάρχει όμως μία έκπληξη αφού η Τότεναμ έχει ξεπεράσει την Τσέλσι και έγινε εκείνη η πιο πλούσια ομάδα στο Λονδίνο.

Όσον αφορά την Premier League έχει μπει φρένο στην κυριαρχία της, αφού μόνο οκτώ ομάδες βρίσκονται στην 20αδα σε σύγκριση με τις έντεκα που ήταν το 2021/22. Η κακή εικόνα της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν την οδήγησε σε πτώση από την τρίτη στην έβδομη θέση, έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην πρώτη 20αδα. Τα έσοδά της μάλιστα μειώθηκαν από 594,3 δολάρια σε 593,8 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε και εκείνη μία θέση και πήγε στην πέμπτη, η Τότεναμ ανέβηκε στην όγδοη, όντας μπροστά από την Τσέλσι που βρίσκεται στην ένατη, αλλά και δύο από την Άρσεναλ που είναι δέκατη. 

Στην πρώτη 20αδα μπήκαν οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Νάπολι και η Μαρσέιγ, παίρνοντας τις θέσεις της Λέστερ, της Λιντς και της Έβερτον. «Δείχνει ότι η Premier League δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες της», ήταν τα λόγια του Τιμ Μπριτζ, ο οποίος είναι επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη ανέβηκε στην κορυφή, καθώς τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 119 εκατομμύρια σε 723 εκατομμύρια. Ποσά που ήρθαν από τα εισιτήρια, τις ισχυρές επιδόσεις λιανικής και τα αυξημένα έσοδα από χορηγίες. 

Σφοδρή επίθεση της Ρεάλ στον Τσάβι: «Τα 600 παιχνίδια του με την Μπαρτσελόνα είναι ύποπτα»
LA LIGA

08:57 - 23.01.2024

Σφοδρή επίθεση της Ρεάλ στον Τσάβι: «Τα 600 παιχνίδια του με την Μπαρτσελόνα είναι ύποπτα»

Σφοδρή επίθεση στον Τσάβι εξαπέλυσαν οι άνθρωποι της Ρεάλ, μετά την κριτική που άσκησε ο Καταλανός τεχνικός της Μπαρτσελόνα για την διαιτησία στον αγώνα των Μαδριλένων με την Αλμερία.

«Τα έσοδα της Σίτι την ημέρα των αγώνων είναι 83 εκατομμύρια ευρώ (71 εκατομμύρια £). Αλλά το ερώτημα είναι πώς μπορούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το κατώφλι των συλλόγων με καινοτόμα νέα γήπεδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα ξεπεράσουν πολύ αυτόν τον αριθμό στο μέλλον και η Τότεναμ το έχει ξεπεράσει σημαντικά τώρα», ανέφερε στη συνέχεια ο Μπριτζ.