Αποκαλυπτικός Μόγιες: «Είχαμε έτοιμο ελικόπτερο για να πάρουμε τον Μπέιλ»

Μόγιες

i

© PrtScr

Αποκαλυπτικός Μόγιες: «Είχαμε έτοιμο ελικόπτερο για να πάρουμε τον Μπέιλ»

Στέλιος Βαρδάκης • 12:24 - 24.01.2024

Ο Ντέιβιντ Μόγιες σε συνεντευξή του αποκάλυψε ότι το 2013 υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπέιλ με του Κόκκινους Διαβόλους μάλιστα να είχαν έτοιμο ελικόπτερο για να πάει να πάρει τον Μπέιλ σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Το καλοκαίρι του 2013 ξεκίνησε μία νέα εποχή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν παρελθόν από την ομάδα, στην οποία διατέλεσε ως προπονητής από το 1986 έως το 2013. Διάδοχός του ο Ντέιβιντ Μόγιες που προερχόταν από συνεχόμενες καλές σεζόν με την Έβερτον και ήταν εκ των δημοφιλέστερων προπονητών εκείνη την εποχή στο Νησί.

Ο Σκωτσέζος κόουτς ήθελε να ξεκινήσει την καριέρα του στους «Κόκκινους Διαβόλους» με μια ηχηρή μεταγραφή που θα έκανε αίσθηση. Ένα από το πιο «καυτά» ονόματα που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή στη παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή ήταν εκείνο του Γκάρεθ Μπέιλ, με τον οποίο η Γιουνάιτεντ βρισκόταν σε συνομιλίες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Μόγιες ο Ουαλός ήταν κοντά στο να ενταχθεί στην ομάδα του, αφού ο σύλλογος είχε έτοιμο ελικόπτερο για να τον φέρει στο Μάντσεστερ, αλλά ο ίδιος ήθελε να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ναι, κάναμε συνομιλίες με τον Μπέιλ και νομίζω ότι είχαμε ακόμη και ένα ελικόπτερο στο προπονητήριο που περίμενε για να τον πάρει κάποια στιγμή. Νομίζω ότι είχαμε μια μεγαλύτερη προσφορά, αλλά νομίζω ότι η καρδιά του ήταν ήδη έτοιμη να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη την εποχή», αναφέρει ο προπονητής της Γουέστ Χαμ

«Μπορούσε να παίξει ως ακραίος και ως επιθετικός μετέπειτα. Απλά πιστεύω ότι είναι σε γενικές γραμμές ένας καταπληκτικός αθλητής και ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, οπότε νομίζω ότι θα ταίριαζε σε αυτό που θέλαμε, αλλά δεν μπορούσα να τον μεταπείσω. Αυτό ήταν μια πραγματική απογοήτευση γιατί τον έβλεπα ως παίκτη τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Η καριέρα του Μόγιες στη Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε τελικά αρκετά σύντομη, καθώς λίγους μήνες μετά την πρόσληψή του απολύθηκε από την ομάδα λόγω της κακής της πορείας μέχρι τότε στη σεζόν.

Η απίστευτη δίαιτα του Μπέιλ για τους αγώνες - Οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να το πιστέψουν
LA LIGA

13:50 - 23.01.2024

Η απίστευτη δίαιτα του Μπέιλ για τους αγώνες - Οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να το πιστέψουν

Ο Τζερμέιν Τζένας, πρώην συμπαίκτης του Γκάρεθ Μπέιλ στην Τότεναμ, αποκάλυψε ότι ο Ουαλός ποδοσφαιριστής έτρωγε «πέντε κομμάτια τοστ και ένα βουνό ψημένα φασόλια» πριν από τους αγώνες.

Ο Μόγιες δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος προπονητής που θα προσπαθούσε να φέρει τον Μπέιλ στο Μάντσεστερ. Τόσο ο Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον ακόμη πιο παλιά, όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο πιο πρόσφατα θα προσπαθούσαν να φέρουν στο Μάντσεστερ τον πρώην Ουαλό ποδοσφαιριστή. 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έπειτα αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.