Ο Σαλάχ κατηγορείται για έλλειψη δέσμευσης στην Αίγυπτο και η Λίβερπουλ τον υπερασπίζεται

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ο Σαλάχ κατηγορείται για έλλειψη δέσμευσης στην Αίγυπτο και η Λίβερπουλ τον υπερασπίζεται

Κώστας Τόπας 08:33 - 24.01.2024

Εξαλλοι είναι στην Αίγυπτο με την απόφαση του Μοχάμεντ Σαλάχ να αφήσει την εθνική του ομάδα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και να επιστρέψει στο Λίβερπουλ για να αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Η Λίβερπουλ υπερασπίστηκε τον Μοχάμεντ Σαλάχ από τις κατηγορίες που δέχεται για υποτιθέμενη έλλειψη δέσμευσης προς την αιγυπτιακή ομάδα όταν επέστρεψε στο Λίβερπουλ για να λάβει θεραπεία μετά από μυϊκό τραυματισμό που υπέστη την περασμένη Πέμπτη στον δεύτερο αγώνα της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής εναντίον της Γκάνας.

Ο Πεπ Λίντερς, βοηθός του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ, επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας. κόντρα στη Φούλαμ, ότι ο Σαλάχ έχει ένα «σχίσιμο στον μηριαίο μηριαίο» που θα τον κρατήσει εκτός για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Ο Αχμέντ Χασάν κατηγορεί τον Σαλάχ

Ο πρώην Αιγύπτιος διεθνής Αχμέντ Χασάν διαβεβαίωσε τη Daily Mirror ότι ο Σαλάχ θα έπρεπε να μείνει στην αιγυπτιακή ομάδα, η οποία προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αφρικής τη Δευτέρα χάρη στην ισοπαλία της κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήριο (2-2), «ό,τι κι αν γίνει, ακόμη και αν είχε μόνο ένα πόδι να σταθεί» και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός των «Φαραώ» «σχεδίαζε την αποχώρησή του».

Ο Λίντερς έσπευσε να υποβαθμίσει αυτά τα σχόλια. «Δεν πρέπει ποτέ να αμφιβάλλεις για τη δέσμευση του Μο Σαλάχ», είπε ο βοηθός του Κλοπ. «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ έναν άντρα - παίκτη αλλά και άνθρωπο - που να είναι πιο αφοσιωμένος στη ζωή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

Οι λόγοι της επιστροφής

Ο Λίντερς συνέχισε λέγοντας: «Ξέρω ότι η χώρα έχει καταστραφεί που τον χάνει. Συγκλονιστήκαμε όταν μάθαμε ότι ήταν τραυματισμένος. Έπαιξε το πρώτο του (ομαδικό) παιχνίδι, σκόραρε, έδωσε ασίστ και είναι αρχηγός. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, φυσικά. 

«Τρελάθηκε» ο Σαλάχ με την επική πρόκριση της Αιγύπτου στα νοκ-άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (vids)
PREMIER LEAGUE

12:03 - 23.01.2024

«Τρελάθηκε» ο Σαλάχ με την επική πρόκριση της Αιγύπτου στα νοκ-άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (vids)

Ο τραυματίας, Μοχάμεντ Σαλάχ παρακολούθησε από τις κερκίδες τον αγώνα της Αιγύπτου με το Πράσινο Ακρωτήρι και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την χαρά του όταν η εθνική του ομάδα πήρε την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αλλά ο μόνος λόγος για τον οποίο η ιατρική μας ομάδα και η ιατρική ομάδα του αποφάσισαν να τον επαναφέρουν είναι για να του δώσουμε την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να είναι διαθέσιμος στον τελικό, εάν η Αίγυπτος φτάσει στον τελικό».