Δικαίωση για την Αλμερία: Η Επιτροπή Διαιτησίας παραδέχθηκε τα διαιτητικά λάθη στο «Μπερναμπέου» (vid)

Αλμερία - Ρεάλ

i

PrtScr

Δικαίωση για την Αλμερία: Η Επιτροπή Διαιτησίας παραδέχθηκε τα διαιτητικά λάθη στο «Μπερναμπέου» (vid)

Κώστας Τόπας 09:56 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 24.01.2024

Η Επιτροπή της Διαιτησίας στην Ισπανία αναγνώρισε τα λάθη των διαιτητών στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Αλμερία.

Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 επί της Αλμερία παραμένει πρώτο θέμα στην Ισπανία. Οχι λόγω της κατάκτησης των τριών βαθμών από τους Μαδριλένους, αλλά κυρίως για τις διαιτητικές αποφάσεις και συγκεκριμένα αυτές του VAR που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την Αλμερία, οι «μερένχες» επωφελήθηκαν από τρεις επεμβάσεις VAR που βοήθησαν να ανατραπούν οι αποφάσεις εντός γηπέδου, οδηγώντας σε ένα γκολ που ακυρώθηκε από τον Σέργιο Αρίμπας για την Αλμερία, ένα πέναλτι για την Ρεάλ και ένα γκολ για τον Βινίσιους, το οποίο σήκωσε μεγάλη κουβέντα για το εάν ο Βραζιλιάνος σκόραρε με τον ώμο ή το χέρι του.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Ρομέρο, διέρρευσε τα ηχητικά από την αίθουσα VAR, όπου κατά τη διάρκεια του ήχου ακούγεται ότι ο βοηθός VAR δεν έδειξε στον διαιτητή όλες τις γωνίες που είχε μπροστά του να πάρει την απόφασή του για το γκολ του Βινίσιυς. Έκτοτε, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) υπέβαλε νομική καταγγελία στην αστυνομία για τη διαρροή του υλικού.

Τώρα, η «Cadena SER» αναφέρει ότι εσωτερικά στην Επιτροπή Διαιτητών (CTA) αναγνωρίζει ότι έγιναν δύο λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παραδέχονται ότι το πέναλτι που δόθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έλαβε υπόψη τις ενέργειες των Αντόνιο Ρούντιγκερ και Χοσέλου, οι οποίες έπρεπε να είχαν δοθεί ως φάουλ και δεν εξετάστηκαν από τον Αλεχάντρο Ερνάντεθ.

Στην περίπτωση του γκολ του Βινίσιους, λένε ότι το λάθος του Ερνάντες κάλεσε τον διαιτητή εντός γηπέδου για έλεγχο, όταν οι κάμερες δεν δείχνουν καθαρά ότι ήταν ο ώμος του Βινίσιους που έβαλε την μπάλα και όχι το χέρι του.  Αυτό είναι πιθανό να πυροδοτήσει περαιτέρω τη διαμάχη. Η διαρροή των ηχητικών δεν βοηθά με κανέναν τρόπο τον ανταγωνισμό και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό. Εν τω μεταξύ, οι παίκτες της Αλμερία είναι πιθανό να τιμωρηθούν για αρκετούς αγώνες για τα σχόλιά τους στη διαιτησία.