Η ώρα της κρίσης στην Premier League: Μάντσεστερ Σίτι vs Άρσεναλ

Σάκα - Άκε

i

© Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images/Ideal Images

Η ώρα της κρίσης στην Premier League: Μάντσεστερ Σίτι vs Άρσεναλ

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:16 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Μάντσεστερ Σίτι κι Άρσεναλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (26/4 22:00) στο ντέρμπι κορυφής της Premier League που πολύ πιθανό να κρίνει και τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν.

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι κι Άρσεναλ είναι αναμφίβολα αυτό που ξεχωρίζει απ' την 33η αγωνιστική της Premier League (26/4 22:00 Novasports Premier League). Οι δύο ομάδες καλούνται να τα δώσουν όλα μιας και το αποτέλεσμα του αγώνα, πολύ πιθανό να κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή.

Απ' την μία οι «πολίτες» είναι σε εξαιρετικό φεγγάρι και μετράνε ένα τρομακτικό σερί 16 αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Απ' την άλλη οι «κανονιέρηδες» φαίνεται να έχουν χάσει τα πατήματά τους καθώς μετράνε τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα κι αποκλείστηκαν στο Europa League απ' την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου γύρου, όπου επικράτησε της Άρσεναλ με 3-1 μες το Λονδίνο την 12η αγωνιστική. Κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου και εκτός του ότι βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, βρίσκεται και στο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κάτι που σημαίνει πως ένα «treble» είναι αρκετά εφικτό.

Οι «κανονιέρηδες» θέλουν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα μετά τις τρεις σερί ισοπαλίες που τους έκοψαν αρκετούς βαθμούς απ' τη κορυφή. Με 75 βαθμούς και μετρώντας 23 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να πάρει μια βαθμολογική ανάσα απ' την Σίτι που δεν την αφήνει σε ησυχία. 

Γκουαρδιόλα για το ματς με την Άρσεναλ: «Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»
PREMIER LEAGUE

17:31 - 25.04.2023

Γκουαρδιόλα για το ματς με την Άρσεναλ: «Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης για την αναμέτρηση της ομάδας του εναντίον της Άρσεναλ για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Οι «πολίτες» έχουν 70 βαθμούς όμως έχουν παίξει δύο ματς λιγότερα απ' ότι οι πρωτοπόροι, πράγμα που σημαίνει πως με μια νίκη σήμερα έχουν καθαρό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου.

Αυτή είναι η 26η φορά που οι δύο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες σε επίπεδο Premier League με τις νίκες μέχρι τώρα να είναι μοιρασμένες με 11-11, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία φορά που η Άρσεναλ πήρε «διπλό» μέσα στην έδρα της Σίτι, ήταν τη σεζόν 2014/15 με σκορ 2-0.