Μάντσεστερ Σίτι: Επίσημη πρόταση σε Γουέστ Χαμ για Ράις

Ντέκλαν Ράις

i

©PrtScr youtube

Μάντσεστερ Σίτι: Επίσημη πρόταση σε Γουέστ Χαμ για Ράις

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:15 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 27.06.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέθεσε επίσημη πρόταση στη Γουέστ Χαμ για την απόκτηση του Ντέκλαν Ράις, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Αγγλία.

Η Άρσεναλ πρόκειται να κάνει τρίτη προσφορά για τον Ντέκλαν Ράις μέσα σε 48 ώρες αφού η Μάντσεστερ Σίτι κατέθεσε τελικά την επίσημη προσφορά της για τον αρχηγό της Γουέστ Χαμ αξίας 93 εκατομμυρίων ευρώ συν άλλα 11 υπό τη μορφή μπόνους. 

Οι «κανονιέρηδες» θα αντιμετωπίσουν άμεσα μια βελτίωση της δικής της προσφοράς 87 εκατ. ευρώ συν 17 υπό τη μορφή μπόνους που απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα, αν και η επικείμενη πρόταση δεν θα είναι άμεση απάντηση στην προσφορά της Σίτι. Η προσφορά των «πολιτών» περιλαμβάνει εγγυημένα 93 εκατ. ευρώ ως εγγυημένο ποσό συν ακόμα 11,5 σε μπόνους.

Μένει να δούμε αν η προσφορά της Σίτι θα γίνει αποδεκτή από τη Γουέστ Χαμ, αλλά η προσφορά θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της Άρσεναλ να αποκτήσει τον Ράις, ο οποίος είναι ο πρώτος στόχος του προπονητή των «κανονιέρηδων» Μικέλ Αρτέτα. 

Σχετικά, η Γουέστ Χαμ αποτιμά ένα ποσό γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ, τιμή που η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να δώσει. Και οι ενδείξεις το βράδυ της Δευτέρας (26/6) ήταν ότι τα «σφυριά» ήταν διατεθειμένα να απορρίψουν την πρότασγ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Πηγές υποστηρίζουν ότι η τρίτη πρόταση της Άρσεναλ θα είναι πιο κοντά στην αποτίμηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ των «σφυριών». Η δομή πληρωμών αναδεικνύεται επίσης ως παράγοντας, με τη Γουέστ Χαμ να θέλει το εγγυημένο μέρος της αμοιβής για τον Άγγλο μέσο να καταβληθεί σε δύο δόσεις πριν από το 2025. Ο Ράις έχει συνδεθεί έντονα με την Άρσεναλ πριν καν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία. 

Η Σίτι, εν τω μεταξύ, έχασε τον Ιλκάι Γκουντογκάν, με την Μπαρτσελόνα να επιβεβαιώνει τη Δευτέρα (26/6) ότι υπέγραψε με τον Γερμανό διεθνή συμβόλαιο δύο ετών. Η ομάδα του Μάντσεστερ απέκτησε τον Ματέο Κόβατσιτς από την Τσέλσι έναντι 30 εκατομμύριων ευρώ, αλλά εξακολουθεί να θέλει να αποκτήσει τον Ράις

Ο Άγγλος διεθνής προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 50 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ επίσης βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Europa Conference League.

Το απόλυτο κόλπο: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε παίκτη με 19 εκατ. ευρώ και τώρα θα πάρει ακόμα περισσότερα από τη μεταπώλησή του!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:44 - 26.06.2023

Το απόλυτο κόλπο: Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδωσε παίκτη με 19 εκατ. ευρώ και τώρα θα πάρει ακόμα περισσότερα από τη μεταπώλησή του!

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πούλησε το 2021 τον Γκβάρντιολ στη Λειψία, έναντι του ποσού των 19 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα ετοιμάζεται να βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, δίχως καν να της ανήκει ο αμυντικός.

Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» θέλουν ιδιαίτερα να υπογράψουν τον Ράις ως μέρος μιας αναμόρφωσης στη μεσαία γραμμή αυτό το καλοκαίρι, με τον Γκρανίτ Τσάκα πιθανότατα να ενταχθεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ ο Τόμας Παρτέι θα μπορούσε επίσης να αποχωρήσει. 

Εάν η Άρσεναλ δεν καταφέρει να αποκτήσει τον Ράις, τότε ο μέσος της Μονακό, Γιουσούφ Φοφάνα, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή εναλλακτική επιλογή για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.