Αυτή η Σίτι τρομάζει: Η τετραπλή μηχανή των γκολ και η άψογη διαχείριση του Γκουαρντιόλα (vids)

Πεπ Γκουαρντίολα & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Photo by Ahmad Mora/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Αυτή η Σίτι τρομάζει: Η τετραπλή μηχανή των γκολ και η άψογη διαχείριση του Γκουαρντιόλα (vids)

Κώστας Τόπας 11:14 - 25.02.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μια μηχανή των γκολ στη διάθεσή του, καθώς τέσσερις παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι έχουν συμμετάσχει σε 10 ή περισσότερα γκολ στην Premier League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει την ικανότητα να πιάσει εκπληκτική επίδοση τον Φεβρουάριο, σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της σεζόν. Μετά τη νίκη κόντρα στην Μπόρνμουθ (1-0), θα ξεκινήσει ζεστά τον Μάρτιο με τη Λίβερπουλ στην Premier League, με τη φάση των 16 του Champions League κόντρα στην Κοπεγχάγη να έχει σχεδόν λυθεί κι έχοντας πάντα στον ορίζοντα τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ωστόσο, ένα εξαιρετικό παράδειγμα της τεράστιας δουλειάς του Γκουαρντιόλα είναι η ικανότητα που έχει να κάνει τη συντριπτική πλειονότητα των παικτών του να συμμετέχουν στο σκοράρισμα. Στην Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι καταγράφει ένα απίστευτο γεγονός. Κι αυτό διότι τέσσερις παίκτες της έχουν συμμετάσχει απευθείας σε 10 ή περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο πρώτος από αυτούς είναι ο «cyborg», Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος παρότι έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, έχει 17 γκολ και πέντε ασίστ σε 21 αγώνες. Τον Νορβηγό ακολουθεί ο Χούλιαν Άλβαρες, ο οποίος έχει συμβάλει σε 16 γκολ, με οκτώ τέρματα και οκτώ ασίστ σε 26 αγώνες.

Στη συνέχεια ένας από τους πιο φορμαρισμένους είναι ο Φιλ Φόντεν. Ο Άγγλος έχει πετύχει εννέα γκολ και σέρβιρε άλλα επτά σε 26 παιχνίδια, καταγράφοντας συνολικά 16 συμμετοχές σε γκολ. Τέλος, ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι ο τελευταίος από τους τέσσερις που έχει πετύχει 10 ή περισσότερα γκολ. Ο Πορτογάλος, σε 22 παιχνίδια, κατάφερε να βρει δίχτυα σε έξι περιπτώσεις και έδωσε τέσσερις ασίστ.

Συνολικά, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πετύχει 59 γκολ στην Premier League με 11 διαφορετικούς σκόρερ. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ , ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και της διοργάνωσης, έχει 17. Ο Φιλ Φόντεν, με εννέα γκολ, και ο Χούλιαν Άλβαρες με οκτώ, φλερτάρουν με δέκα τέρματα.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Ρόντρι καταγράφουν έξι τέρματα έως τώρα στη διοργάνωση. Ο Τζακ Γκρίλις είναι ένα βήμα πιο κάτω, με τρία γκολ. Οι Μάνουελ Ακάντζι και ο Τζέρεμι Ντοκού έχουν σκοράρει δύο φορές, ενώ οι Όσκαρ Μπομπ, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ρίκο Λιούις έχουν από ένα γκολ.