Άνετη επικράτηση για τη Μάντσεστερ Σίτι που μείωσε στους δύο βαθμούς από την κορυφή

Ο Φόντεν

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Άνετη επικράτηση για τη Μάντσεστερ Σίτι που μείωσε στους δύο βαθμούς από την κορυφή

Δημήτρης Χούπης 16:29 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 04.03.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα με 2-0 της Νιούκαστλ για την 26η αγωνιστική της Premier League και πλησίασε την Άρσεναλ στους δύο βαθμούς.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε ένα εύκολο μεσημέρι στο Etihad, κερδίζοντας τη Νιούκαστλ με 2-0 για την 26η αγωνιστική της Premier League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μείωσε στους δύο από την κορυφή και ελπίζει σε μια γκέλα της Άρσεναλ που παίζει εναντίον της Μπόρνμουθ (4/3, 17:00).

Το σκορ για τους «πολίτες» το άνοιξε ο Φιλ Φόντεν στο 15', ο οποίος αφού «χόρεψε» την άμυνα της Νιούκαστλ, πλάσαρε τον Νικ Πόουπ για το 1-0. Με αυτό το τέρμα ο Άγγλος επιθετικός έγινε ο νεότερος παίκτης (22 ετών και 280 ημερών) της Μάντσεστερ Σίτι που εμπλέκεται σε πενήντα γκολ ( 33 γκολ και 17 ασίστ) στη Premier League

Κοινή δήλωση Κλοπ - Τεν Χαχ για τα συνθήματα: «Μη βρίζετε νεκρούς»
PREMIER LEAGUE

13:52 - 04.03.2023

Κοινή δήλωση Κλοπ - Τεν Χαχ για τα συνθήματα: «Μη βρίζετε νεκρούς»

Τόσο ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, όσο και ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, ζήτησαν από τους οπαδούς τους να μηντραγουδήσουν συνθήματα για τα θύματα των τραγωδιών.

Στο 67ο λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα με ένα ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, κάνοντας το 2-0, σκορ που ήταν και το τελικό. Μάλιστα αυτό το γκολ ήταν και χιλιοστό εντός έδρας τέρμα στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι και έγινε η έκτη ομάδα που το καταφέρνει αυτό. 

Αυτή ήταν και η έκτη νίκη σε εφτά αγώνες για την ομάδα του Etihad. Η τελευταία ήττα ήταν στις 5 Φεβρουαρίου, όπου είχε χάσει από την Τότεναμ με 1-0. Έτσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 58 βαθμούς, δύο πίσω από την Άρσεναλ. Από την άλλη η ομάδα του Έντι Χάου βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 41 πόντους, τέσσερις πίσω από την τέταρτη Τότεναμ, η οποία αγωνίζεται εκτός με τη Γουλβς (4/3, 17:00).