Ο Άλβαρες κάνει λίγο πιο... ανώδυνη την απουσία του Ντε Μπρόινε

Χούλιαν Άλβαρες

i

©printscreen

Ο Άλβαρες κάνει λίγο πιο... ανώδυνη την απουσία του Ντε Μπρόινε

Ιάσονας Τσίλης 16:46 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 05.09.2023

Η χρονιά ξεκίνησε με ένα σημαντικό πρόβλημα για τους «πολίτες», καθώς ο Κέβιν Ντε Μπρόινε υπέστη σοβαρό τραυματισμό. Η παρουσία του Χούλιαν Άλβαρες όμως, έχει δώσει σημαντικές λύσεις στον Πεπ και την ομάδα, στο νέο ρόλο που έχει αποκτήσει στην ενδεκάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η μοναδική ομάδα στην Premier League, που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, με έξι γκολ ήδη, όμως υπάρχει το αγκάθι με τον τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος θα απουσιάσει τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο.

Ένα τέτοιο κενό, φαντάζει δυσαναπλήρωτο, όμως ο Πεπ φαίνεται να έχει βρει μια προσωρινή λύση, στο πρόσωπο του Χούλιαν Άλβαρες. Ο Αργεντίνος επιθετικός, έχει αναλάβει μέχρι στιγμής το ρόλο του Ντε Μπρόινε και η αλήθεια είναι, ότι έχει αποδώσει εξαιρετικά ως τώρα.

Σε τέσσερις συμμετοχές φέτος, με την πλειοψηφία του χρόνου να είναι στη θέση του επιθετικού μέσου, έχει πετύχει ήδη δύο γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ. Το τέρμα του κόντρα στη Νιούκαστλ, ήταν και μοναδικό της αναμέτρησης, ενώ το σκορ άνοιξε απέναντι και στη Φούλαμ.

Δεν έχει σε καμία περίπτωση τις δημιουργικές ικανότητες του Ντε Μπρόινε, όμως δίνει ένα διαφορετικό πλεονέκτημα στους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς ξέρει να κινείται εξαιρετικά χωρίς τη μπάλα και μπορεί να γίνεται δεύτερος επιθετικός σε αρκετές περιπτώσεις, όταν παίζει πίσω από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι η άψογη συνεργασία που έχει με τον Νορβηγό. Τρανό παράδειγμα άλλωστε, είναι το γκολ του με τη Φούλαμ, στο οποίο ο πρώτος σκόρερ της Σίτι, τον βρήκε... με κλειστά μάτια.

Η συνύπαρξη των δύο στο βασικό σχήμα, βγάζει από τον Χάαλαντ το αποκλειστικό βάρος της εκάστοτε αντίπαλης άμυνας, καθώς εκείνη γνωρίζει, πως αν δώσει σε αυτόν όλη της την προσοχή, κινδυνεύει από τον Άλβαρες.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ξέρει πολύ καλά τις δυνατότητες του Παγκόσμιου πρωταθλητή, αφού πέρσι τον ξελάσπωσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και αποτελούσε ίσως τη σημαντικότερη λύση από τον πάγκο, ενώ παράλληλα έδινε τη δυνατότητα στον καταλανό τεχνικό να ξεκουράζει τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Σε συνδυασμό κιόλας, με την πολύ καλή παρουσία του Αργεντίνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι μετοχές του έχουν ανέβει κατακόρυφα και θα ήταν δύσκολο να τον κρατήσει σαν αναπληρωματικό.

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τον τραυματισμό του Ντε Μπρόινε, κατέστησαν τον Άλβαρες πολύτιμο για τους «πολίτες» και παράλληλα του επιτρέπουν να έχει και το χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί. Μια κερδοφόρα συνθήκη ως τώρα, για τη Σίτι και για τον παίκτη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τις δύο πλευρές και μελλοντικά.