Τι συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Σίτι: Οι πεταμένοι βαθμοί, η απουσία του Χάαλαντ και η κρίση (vids)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Τι συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Σίτι: Οι πεταμένοι βαθμοί, η απουσία του Χάαλαντ και η κρίση (vids)

Κώστας Τόπας 09:54 - 17.12.2023

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, Μάντσεστερ Σίτι άφησε για άλλη μια φορά βαθμούς στην Premier League, στα τελευταία λεπτά του αγώνα δείχνοντας ότι υπάρχει «κρίση» στο εσωτερικό των Πολιτών.

Μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Premier League. Τέταρτη στη βαθμολογία και τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ, η οποία μπορεί να αυξήσει το προβάδισμά της στους έξι αν επικρατήσει σήμερα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» (17/12 18:30). Αν και είναι αλήθεια ότι οι Πολίτες έχουν υποστεί μόνο μία ήττα και ότι τα άλλα τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, κάτι συμβαίνει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναγνώρισε την κατάσταση μετά το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας: «Δεν είναι κακή τύχη, το αξίζαμε. Δώσαμε δυο βαθμούς. Όταν κάνεις τέτοιο πέναλτι, το αξίζεις. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, σε όλες τις λεπτομέρειες ήμασταν πολύ καλοί. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες. Συνέβη στο Έτιχαντ κόντρα στη Λίβερπουλ, συνέβη εδώ κόντρα και στην Τότεναμ και δεν μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Τα αρνητικά ρεκόρ του Πεπ

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι βυθισμένη σε ένα κακό σερί. Εχει πάρει 7 από τους τελευταίους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Γκουαρδιόλα δεν πήρε νίκη σε πέντε στους έξι διαδοχικούς αγώνες εγχώριας διοργάνωσης. Κάτι που έχει να συμβεί από το 2009 όταν ήταν επικεφαλής της Μπαρτσελόνα, ενώ μάλιστα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που στους Πολίτες, ο Ισπανός τεχνικός χάνει προβάδισμα δύο τερμάτων σε έναν αγώνα της Premier League που παίζεται στο «Έτιχαντ»,. Τελευταία φορά, ήταν εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις 7 Απριλίου 2018).

Η ανικανότητα να τελειώσει από νωρίς τα ματς

Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στα παιχνίδια στα οποία η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να κερδίσει μόνο έναν βαθμό. Οτι δεν μπόρεσε να τελειώσει από νωρίς το ματς και δέχθηκε πάρα πολλά γκολ στα τελευταία λεπτά. Με την Κρίσταλ Πάλας ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι το 75ο λεπτό, αλλά το τελικό σκορ έγραψε 2-2.

Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όταν Τσέλσι και Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4, με τους «μπλε» να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ακόμα και κόντρα στη Λίβερπουλ αλλά και στην Τότεναμ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «πέταξε» βαθμούς λίγο πριν το φινάλε.

Το απίστευτο στατιστικό που επαναλήφθηκε μετά το 2006/07

Στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, παρατηρήθηκε ένα πολύ εντυπωσιακό στατιστικό σχετικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να υλοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Και οι 10 παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι δημιούργησαν μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί (από το 2006/07 και μετά) που 10 διαφορετικοί παίκτες έχουν δημιουργήσει μια ευκαιρία για μια ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα της Premier League. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν 2-2.

Εχασε το «κάστρο» της

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη τρία συνεχόμενα παιχνίδια της Premier League χωρίς να κερδίσει στο «Έτιχαντ», κάτι που δεν είχε συμβεί για επτά χρόνια, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη με Τσέλσι (2-2), Κρίσταλ Πάλας, (1-1) , Τότεναμ (1-1) και Λίβερπουλ (1-1), μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016.

Η απουσία του «killer»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας παίκτης που σκοράρει το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Ο Νορβηγός επιθετικός ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 36 γκολ στην Premier League σε 35 αγώνες, μια απόλυτη θηριωδία που επιτρέπει σε κάθε ομάδα να εδραιωθεί στο μέγιστο του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή τη σεζόν έχει σκοράρει 14 γκολ σε 15 αγώνες, ένας συνηθισμένος ρυθμός για έναν από τους πιο διψασμένους για γκολ παίκτες στον πλανήτη. Ο τραυματισμός του, ο οποίος τον άφησε ήδη εκτός μονομαχίας κόντρα στη Λούτον (2-1) και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (2-3), ανάγκασε τον Νορβηγό «Cyborg» να δει την ισοπαλία κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας από τις εξέδρες. Πάντα θα υπάρχει το ερώτημα αν, αν ήταν στην ενδεκάδα, θα είχε αλλάξει κάτι.

🔴Sportal Sunday Live με Ατρόμητος - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!