Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη τον πιο ακριβό κεντρικό αμυντικό στην ιστορία (vid)

Γιόσκο Γκβάρντιολ,

i

©ManCity

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη τον πιο ακριβό κεντρικό αμυντικό στην ιστορία (vid)

Κώστας Τόπας 13:33 - 05.08.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Κροάτη διεθνή στόπερ Γιόσκο Γκβάρντιολ, για τον οποίο πλήρωσε 90 εκατομμύρια ευρώ στη Λειψία κι έτσι έγινε ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Κροάτη σέντερ μπακ Γιόσκο Γκβάρντιολ, από τη Λειψία, για να ενισχύσει την άμυνά της και να συμπληρώσει μια ομάδα που θα είναι και πάλι υποψήφια για όλους τους τίτλους μετά την επιτυχία του τρεμπλ πέρυσι. Οι Πολίτες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν τον 21χρονο στόπερ, καθώς κατέβαλαν ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους στους «ταύρους», καθιστώντας τον Γκβάρντιολ τον πιο ακριβό σέντερ μπακ στην ιστορία.

Η μεταγραφή του στους Πολίτες, ξεπερνάει τα 87 εκατομμύρια κιλά που πλήρωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μαγκουάιρ, τα 85,5 που κόστισε ο Ντε Λιχτ στη Γιουβέντους και τα 84,65 που πλήρωσε η Λίβερπουλ για τον Φαν Ντάικ

Πάντως η ενίσχυση στα μετόπισθεν αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα από τότε που ο Ισπανός τεχνικός έφτασε στο «Έτιχαντ» το 2016. Εκτοτε η Σίτι έχει πληρώσει 71,6 εκατομμύρια ευρώ για τον Ρούμπεν Ντίας, 65 για τον Λαπόρτ και τον Ζοάο Κανσέλο, 57,5 ​​για τον Μπέντζαμιν Μέντι, 55,6 για τον Στόουνς, 52,7 για τον Γουόκερ και 45,3 εκατομμύρια για τον Άκε.

Ο Γκβάρντιολ από την πλευρά του, που θα φοράει το νούμερο «24» στη νέα του περιπέτεια με τη Σίτι γίνεται η δεύτερη υπογραφή του καλοκαιριού για την ομάδα του Γκουαρδιόλα μετά την έλευση του Ματέο Κόβατσιτς. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός -μπορεί να παίξει και ως αριστερό μπακ- ξεχώρισε με τις σπουδαίες εμφανίσεις του σε Bundesliga και Champions League αλλά και με την Κροατία στο Euro 2021 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Με τη Λειψία είχε παίξει 87 παιχνίδια στα οποία σημείωσε πέντε γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.