Στο στόχαστρο της Σίτι ο Πακετά - Αρνητική η πρώτη απάντηση της Γουέστ Χαμ

Λουκάς Πακετά

i

©Intime

Στο στόχαστρο της Σίτι ο Πακετά - Αρνητική η πρώτη απάντηση της Γουέστ Χαμ

Κώστας Τσιακλής 13:39 - 10.08.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέθεσε πρόταση για τον Λούκας Πακετά ωστόσο η πρώτη απάντηση της Γουέστ Χαμ ήταν αρνητική.

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στη μεσοεπιθετική της γραμμή και έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Λουκάς Πακετά. Οι «πολίτες» κατέθεσαν την πρώτη τους πρόταση στη Γουέστ Χαμ ωστόσο τα «σφυριά» την αρνήθηκαν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κινείται πλέον σε ρυθμούς Premier League αφού την Παρασκευή (11/08, 22:00) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανι. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει ολοκληρώσει όμως το μεταγραφικό της σχεδιασμό και έτσι συνεχίζει να είναι ενεργή στο παζάρι.

Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «πολίτες» έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τον Λούκας Πακετά. Μάλιστα όπως αναφέρει ο Ιταλός ρεπόρτερ η Σίτι έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα της Γουέστ Χαμ και κατέθεσε την πρώτη της πρόταση ύψους ύψους 82 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά το υψηλό αυτό ποσό η Γουέστ Χαμ την αρνήθηκε αφού θέλει να κρατήσει τον παίκτη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πακετά είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να μεταγραφεί στο Μάντσεστερ. Σε νεότερη του δημοσίευση ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο κάνει λόγο πως οι δύο ομάδες παραμένουν σε επαφή και θα συζητήσουν σύντομα και το ενδεχόμενο να εμπλακούν και παίκτες-ανταλλάγματα στη συμφωνία. Πάντως ο Πακετά φέρεται να έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως θα ενεργοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2024.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή τότε θα είναι η δεύτερη μεγάλη πώληση της Γουέστ Χαμ αυτό το καλοκαίρι. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντέκλαν Ράις αποχώρησε με προορισμό την Άρσεναλ με 116 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τα οποιαδήποτε μπόνους.

Ο Πακετά εντάχθηκε στη Γουέστ Χαμ μόλις το περασμένο καλοκαίρι όταν αποκτήθηκε με περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ από τη Λιόν. Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός κατέγραψε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό πέντε γκολ και επτά ασίστ. Ο Πακετά είναι διεθνής και με την Εθνική Βραζιλίας, με την οποία έχει εννέα τέρματα σε 42 εμφανίσεις.