Μάντζιος: «Ποιότητα έχουμε, θέλουμε και προσωπικότητα στο ντέρμπι»
i

©intime

Μάντζιος: «Ποιότητα έχουμε, θέλουμε και προσωπικότητα στο ντέρμπι»

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, τα νένα μεταγραφικά αποκτήματα αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του.

Μιλώντας στη NOVA, ο τεχνικός του Άρη δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι για μια καινούργια ομάδα η διακοπή του πρωταθλήματος, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αλλά δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του, ότι ο Άρης θα εμφανιστεί έτοιμος.

Αρχικά ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στα οφέλη που είχε για τον Άρη η διακοπή του πρωταθλήματος: «Σε μας ήταν απαραίτητη, όπως θα είναι και κάθε διακοπή που θα έχουμε. Και κάθε μέρα προπόνησης που κερδίζουμε, είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάποια αγωνιστικά κομμάτια, αλλά και συγχρόνως να αποκτήσει η ομάδα συνοχή και ομοιογένεια. Ο χρόνος της διακοπής δεν ήταν πολύ μεγάλος, όμως, κάθε ημέρα ήταν χρήσιμη για εμάς. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, που θέλει το χρόνο της. Δουλέψαμε καλά εν όψει του ερχόμενου ντέρμπι και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλά σε αυτό».

Σε ερώτηση για το επίπεδο ετοιμότητας των τεσσάρων τελευταίων χρονικά μεταγραφικών αποκτήματα ανέφερε ότι: «όλοι οι παίκτες θα βοηθήσουν, όπως και οι τέσσερις τελευταίοι που ήρθαν το διάστημα αυτής της διακοπής. Έχουν έρθει καλοί παίκτες στην ομάδα, που θέλουν, όμως, το χρόνο τους, όπως κι εγώ. Θέλουμε χρόνο να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια, αλλά και για να καταλάβουν οι παίκτες τι ζητάμε εμείς από αυτούς, ώστε να μπορέσει ο Αρης να παρουσιαστεί όπως πρέπει από εδώ και πέρα, δηλαδή καλύτερος από το ξεκίνημα και να δίνει αυτά που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει μέσα στο γήπεδο» τόνισε και επισήμανε την απουσία ενός δεύτερου φορ που περιμένει τις επόμενες μέρες: «Είναι καλό το ρόστερ. Αυτό που περιμένουμε είναι η έλευση ενός δεύτερου φορ, για να έχουμε μια ακόμη επιλογή σε αυτή τη θέση. Νομίζω ότι θα κλείσουμε εκεί».

Για το ματς με τον «Δικέφαλο» είπε ότι: «γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία του αγώνα, που έχουμε μπροστά μας. Το αβαντάζ που έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι σε εμάς είναι ότι έχει ομοιογένεια, έχει έναν κορμό από παίκτες, που είναι αρκετά χρόνια μαζί. Επίσης, έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή, που δουλεύει με αυτούς τους παίκτες. Εμείς σε αυτό το κομμάτι έχουμε μειονέκτημα, γιατί είναι όλα καινούργια στην ομάδα μας, ακόμη κι ο προπονητής! Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι έχει μια υπεροχή απέναντί μας. Από εκεί και πέρα, όμως, τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Σε αυτά παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό εκείνη την ημέρα πώς θα παρουσιαστεί κάθε ομάδα. Χρειαζόμαστε ισχυρή προσωπικότητα σε αυτό το παιχνίδι, γιατί ποιότητα υπάρχει. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο. Τι πρέπει να προσέξουμε από αυτόν και πού πρέπει να τον χτυπήσουμε είναι πράγματα που θα τα δούμε την Κυριακή, στο γήπεδο».