Η αντίδραση του Μαρινάκη στην έκφραση «μικρή ομάδα» με την οποία χαρακτήρισε τη Νότιγχαμ ο CEO της Premier League

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Η αντίδραση του Μαρινάκη στην έκφραση «μικρή ομάδα» με την οποία χαρακτήρισε τη Νότιγχαμ ο CEO της Premier League

Κώστας Τόπας 12:06 - 01.02.2024

Ο ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ, Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε στις δηλώσεις του του CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, που περιέγραψε τη Φόρεστ και την Έβερτον ως «μικρές ομάδες».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε στις δηλώσεις του CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, ο οποίος χαρακτήρισε σε ακρόαση στο κοινοβούλιο τόσο την Έβερτον όσο και τη Νότιγχαμ Φόρεστ ως «μικρά κλαμπ». Ο ισχυρός άνδρας των «κόκκινων» στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ενήργησε ανάρμοστα όταν φάνηκε να περιγράφει με αυτόν τον όρο τις δύο ομάδες, μια ακρόαση στο κοινοβούλιο στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος στους βουλευτές.

Μάλιστα, ο Μαρινάκης επέμεινε ότι η ιστορία της Φόρεστ και της Έβερτον σημαίνει ότι είναι εξίσου σημαντικές για την Premier League με τους λεγόμενους Big Six του πρωταθλήματος. 

«Νομίζω ότι δεν ήταν κατάλληλη έκφραση. Ήταν λίγο απρόσεκτο. Νομίζω ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Έβερτον είναι πολύ μεγάλες ομάδες και ίσως είναι μεγαλύτερες από αυτές που θεωρούμε σήμερα μεγάλες ομάδες», ήταν το σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Έβερτον όσο και η Νότιγχαμ Φόρεστ κατηγορήθηκαν από την Premier League για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας. Από την πλευρά του Μάστερς, ρωτήθηκε εάν οι «μεγάλοι σύλλογοι» αντιμετωπίζονταν διαφορετικά σύμφωνα με τους κανόνες, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις 115 κατηγορίες εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι.

«Οι τυπικές οδηγίες για το PSR είναι για όλους, δεν είναι μόνο για τα μικρά κλαμπ». Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά του μιλώντας στο συνέδριο για την ισότητα των φυλών και των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ανέφερε ότι ήταν δύσπιστος με τους όρους «μεγάλοι» και «μικροί» σύλλογοι:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανάμεσα σε κορυφαίους αστέρες του ποδοσφαίρου - Τι είναι το «Nottingham Conference»
PREMIER LEAGUE

10:51 - 01.02.2024

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανάμεσα σε κορυφαίους αστέρες του ποδοσφαίρου - Τι είναι το «Nottingham Conference»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ίδρυμα του Λιλιάν Τουράμ, πραγματοποίησαν ένα συνέδριο ορόσημο με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων του ρατσισμού και της ανισότητας των φύλων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Η μεγάλη ομάδα και οι μικρές ομάδες ίσως δεν είναι η κατάλληλη έκφραση. Είναι μια ομάδα που έχει πολλή υποστήριξη ή που έχει πετύχει πολλές νίκες ή πολλά τρόπαια. Αλλά αν το αναλύσεις θα δεις ποιες είναι αυτές οι ομάδες, αυτές είναι οι ομάδες με τα μεγάλα πλήθη. Σπάνια είναι ομάδες χωρίς σταθερή βάση οπαδών που κατακτούν ένα τρόπαιο. Βλέπεις τη δύναμη των υποστηρικτών και ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά, η υποστήριξη σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας».