«Άλωσε» το Villa Park η Νιουκάστλ - Εμφατική νίκη «ανάσα» για τη Λούτον
i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images

«Άλωσε» το Villa Park η Νιουκάστλ - Εμφατική νίκη «ανάσα» για τη Λούτον

Πάνος Κορομηλάς 00:16 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:02 - 31.01.2024

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάμπιαν Σερ, η Νιουκάστλ νίκησε την Άστον Βίλα (3-1) και μπαίνει ξανά στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σπουδαίες νίκες για Λούτον και Κρίσταλ Πάλας, λευκή ισοπαλία στο Craven Cottage, ανάμεσα σε Φούλαμ και Έβερτον.

Εντυπωσιακές αναμετρήσεις είχε το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Premier League. Μετά την επικράτηση της Άρσεναλ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ (2-1), η Νιουκάστλ ήταν κυριαρχική και κέρδισε με 3-1 την Άστον Βίλα.

Νωρίτερα, η Λούτον «διέσυρε» τη Μπράιτον με 4-0 και πήρε μια σημαντική νίκη που τη βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Κρίσταλ Πάλας δυσκολεύτηκε απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όμως στο τέλος τα κατάφερε, επικρατώντας με 3-2. 

Τέλος, Φούλαμ και Έβερτον μονομάχησαν σε ένα συναρπαστικό ματς που τα είχε όλα, εκτός από το γκολ.

Στην αναμέτρηση του Villa Park, οι «καρακάξες» φρόντισαν να δείξουν από νωρίς πως θέλουν τη νίκη. Ένας μάλλον ασυνήθιστος πρωταγωνιστής, ο Φάμπιαν Σερ, πέτυχε δύο γκολ στο 32' και στο 36' ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη.

Ο Άλεξ Μορένο έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο δεύτερο μέρος, ισχυροποιώντας το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. 

Μετά το 3-0, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, πήραν μέτρα στο γήπεδο και μείωσαν με τον Γουότκινς στο 71'. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με την ομάδα του Έντι Χάου να παίρνει την πρώτη της νίκη σε αυτό το γήπεδο μετά από 13 χρόνια, απέναντι σε έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο, που μετρούσε  μόλις μια ήττα στις τελευταίες 15 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. 

ΛΟΥΤΟΝ - ΜΠΡΑΙΤΟΝ 4-0

Θρίαμβος της Λούτον επί της Μπράιτον και νίκη ανάσα, που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Προσωπικό «σόου» από τον Αντεμπάγιο που σημείωσε χατ - τρικ και άνοιξε τον δρόμο για ένα πολύτιμο τρίποντο.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ογκμπένε να κάνει το 2-0 μόλις στο 3'.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αντεμπάγιο χτύπησε ξανά, κλειδώνοντας την επικράτηση της Λούτον. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 56', σε μια βραδιά που δύσκολα θα ξεχάσει.

Σε εξαιρετική κατάσταση οι νεοφώτιστοι που αγνοούν την ήττα για τέταρτο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πρώτη ήττα μετά από έξι αγώνες για την ομάδα του Ντε Τσέρμπι που είναι πλέον στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

ΦΟΥΛΑΜ - ΕΒΕΡΤΟΝ 0-0

Συναρπαστικό ματς, με πολλές τελικές φάσεις αλλά και μεγάλη αστοχία στο Λονδίνο. Φούλαμ και Έβερτον δημιούργησαν 42 τελικές ευκαιρίες μαζί, όμως δε βρήκαν δίχτυα με αποτέλεσμα να αρκεστούν στη λευκή ισοπαλία.

Δύο δοκάρια είχε η Έβερτον με Ταρκόφσκι και Κάλβερτ Λιούιν, ένα η Φούλαμ με τον Καστάν στο 67ο λεπτό. «Χαμένη» του ματς η ομάδα του Σον Ντάις που υποχώρησε στην επικίνδυνη ζώνη και είδε τη Λούτον να την προσπερνά.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 3-2

Συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Κρίσταλ Παλας και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Selhurst Park, με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο τέλος.

Με την έναρξη, ο Μπρερετόν Ντίαζ νίκησε τον Χέντερσον για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Ο Έζε απάντησε στο 17', όμως ο Μακ Ατίρ έδωσε νέο προβάδισμα στην ομάδα του τρία λεπτά αργότερα.

Ο Άγγλος χαφ των γηπεδούχων πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία.

Τελικά, ο Ολίσε ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με εντυπωσιακό σουτ στο 67, βυθίζοντας τους φιλοξενούμενους στην τελευταία θέση της Premier League.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ