Πρώην μέσος της Τσέλσι έγινε παπάς και έχει αμφιλεγόμενες απόψεις για τις γυναίκες
i

©Photo by Adam Butler - PA Images/PA Images via Getty Images

Πρώην μέσος της Τσέλσι έγινε παπάς και έχει αμφιλεγόμενες απόψεις για τις γυναίκες

Γιάννης Λιβανός • 14:52 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 28.01.2024

Ο Γκάβιν Πίκοκ είχε μία αξιόλογη πορεία στην Τσέλσι ως ποδοσφαιριστής και όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Ωστόσο ούτε αυτό το εγχείρημα πήγε καλά και έτσι αποφάσισε να γίνει ... ιερέας, με αμφιλεγόμενες μάλιστα απόψεις.

Η μετάβαση από την ενεργό δράση στη δημοσιογραφική δραστηριότητα είναι μια πεπατημένη πορεία για πολλούς ποδοσφαιριστές. Την ίδια οδό ακολούθησε και ο Γκάβιν Πίκοκ αφότου «κρέμασε» τα παπούτσια του. Ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής είχε μια αξιοπρόσεκτη 18ετή καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο, κυρίως βοηθώντας τη Νιούκαστλ να κερδίσει την άνοδο στην Premier League το 1993, και στη συνέχεια παίζοντας για την Τσέλσι για τρία χρόνια. 

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ο Πίκοκ ανέλαβε ρόλο στο BBC και εμφανιζόταν τακτικά σε εμβληματικές εκπομπές όπως το Match of the Day, το Football Focus και το Score, εντυπωσιάζοντας τους οπαδούς με τις γνώσεις του για το παιχνίδι.

Και μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας ο Πίκοκ φρόντισε να αποδείξει ότι η Τσέλσι παρέμεινε κοντά στην καρδιά του, φιλοξενώντας ένα εβδομαδιαίο podcast στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Στη συνέχεια όμως η πορεία της καριέρας του πήρε μια δραματική τροπή.

Ίσως η εξέλιξη του Πίκοκ να ήταν προδιαγεγραμμένη, με πολλά γεγονότα να συνηγορούν στο ότι αργότερα θα γίνει παπάς. Για του λόγου το αληθές ο Πίκοκ από τα τέλη της καριέρας του ως παίκτης άρχισε να κηρύττει στην τοπική του εκκλησία, αφού έγινε χριστιανός ως έφηβος, και στη συνέχεια παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο Football Focus για την πίστη στον Θεό 2006. Τα σημάδια υπήρχαν ότι σκεφτόταν να ανοίξει τα φτερά του μακριά από το ποδόσφαιρο.

Δύο χρόνια αργότερα, εγκατέλειψε το BBC για να ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη θεολογία στον Καναδά και έκτοτε παραμένει στη Βόρεια Αμερική. Ο Πίκοκ 56 ετών πια, ζει με τη σύζυγό του επί 35 χρόνια, Αμάντα, στο Κάλγκαρι, όπου εργάζεται ως πάστορας σε μία εκκλησία. Ζώντας στην άλλη άκρη του κόσμου, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι δεν θα ακούγαμε πια πολλά νέα του. 

Ο Πίκοκ παρολ' αυτά έστρεψε επάνω του ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, όταν έδειξε υποστήριξη στον πρώην παίκτη της Νιουκάστλ, Μπαρτόν μετά το παραλήρημά του για τις γυναίκες ειδήμονες και σχολιαστές που εργάζονται στο ανδρικό παιχνίδι. Ο Μπάρτον μάλιστα αναφέρθηκε στον μικρό αριθμό των γυναικών που προσλαμβάνονται για να καλύψουν το ανδρικό ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα γελοιοποίησε την ποιότητα του γυναικείου ποδοσφαίρου υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να σκοράρει 100 στα 100 πέναλτι εναντίον της τερματοφύλακα της Αγγλίας Μαίρη Ερπς.

Ο Πίκοκ λοιπόν «μπήκε στο παιχνίδι» καθώς έγραψε στο twitter: «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν σε ποια επαγγελματική κατηγορία του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να παίξει η γυναικεία ομάδα της Αγγλίας. Η απάντησή μου είναι πάντα καμία. Η φυσική δύναμη και η επιθετικότητα οποιουδήποτε επαγγελματικού πρωταθλήματος ανδρών θα ήταν συντριπτική. Αυτό δεν είναι σεξιστικό, είναι απλώς ένα απλό γεγονός βιολογικής διαφοράς».

Ο παπάς πια Πίκοκ έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή ενός βιβλίου, του The Grand Design, που παρουσιάζει μια θεολογική άποψη σχετικά με τους ρόλους των φύλων το 2016, στο οποίο λέει: «Η σύζυγος ως υποτακτικός βοηθός. Παιδιά που είναι υπάκουα στους γονείς».

Γυναίκα οδηγός αγώνων «ζαλίζει» τους θαυμαστές της στο Instagram (pics)
SPORT+

10:45 - 28.01.2024

Γυναίκα οδηγός αγώνων «ζαλίζει» τους θαυμαστές της στο Instagram (pics)

Η πιο σέξι οδηγός αγώνων στον κόσμο, Λίντσεϊ Μπρούερ καθήλωσε τους ακολούθους της με μια εντυπωσιακή ανάρτηση στο Instagram, αναδεικνύοντας την ομορφιά και το στυλ της κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής της στο Μαϊάμι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Πίκοκ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, όταν έγραψε στο twitter: «Ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ο σύζυγος είναι η κεφαλή της γυναίκας του, την αγαπά όπως ο Χριστός αγαπά την εκκλησία. Μια γυναίκα σέβεται τον άντρα της και υποτάσσεται σε αυτόν σε όλα τα πράγματα όπως η εκκλησία υποτάσσεται στον Χριστό».