Ο Αρναούτοβιτς σκόραρε ξανά στο Champions League 13 χρόνια μετά!

Μάρκο Αρναούτοβιτς

i

© Glomex

Ο Αρναούτοβιτς σκόραρε ξανά στο Champions League 13 χρόνια μετά!

Πάνος Κορομηλάς 17:06 - 30.11.2023

Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα, επιστρέφοντας στα γκολ στο Champions League 13 χρόνια μετά, διάστημα - ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στην αρχή της σεζόν, ο Μάρκο Αρναούτοβιτς εξαργύρωσε τις δύο καλές χρονιές στη Μπολόνια με μια ευκαιρία ως δανεικός στην Ίντερ. Στο Μιλάνο βρήκε ξανά και την προοπτική να αγωνιστεί στο UEFA Champions League. Μια εμπειρία που είχε να ζήσει από το 2010 με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης.

Στη δεύτερη φετινή του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Σιμόνε Ιντζάγκι του έδωσε φανέλα βασικού. Ξεκίνησε μαζί με τον Αλέξις Σάντσες στην κορυφή της επίθεσης και ήταν από τους διακριθέντες της Ίντερ στην αναμέτρηση με τη Μπενφίκα. Σκόραρε μάλιστα το πρώτο γκολ της ομάδας του, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση του δευτέρου μέρους.

Ένα γκολ με ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, καθώς το τελευταίο του στη διοργάνωση το είχε σημειώσει πριν από 13 χρόνια. Αγωνιζόμενος τότε στην ομάδα της Βρέμης είχε βρει δίχτυα σε έναν αγώνα για τη φάση των ομίλων. «Θύμα» του σε εκείνον τον αγώνα; Η τωρινή του ομάδα, σε μια επικράτηση της Βέρντερ επί της Ίντερ με 3-0.

Ιδανική αυτόχειρας η Μπενφίκα κόντρα στην Ίντερ - Χρυσός βαθμός για τη Σάλτσμπουργκ
CHAMPIONS LEAGUE

00:03 - 30.11.2023

Ιδανική αυτόχειρας η Μπενφίκα κόντρα στην Ίντερ - Χρυσός βαθμός για τη Σάλτσμπουργκ

Το ονειρικό πρώτο ημίχρονο της Μπενφίκα εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη στο δεύτερο, με την Ίντερ να παίρνει την ισοπαλία με 3-3, παρόλο που είχε βρεθεί να χάνει με 3-0, φέρνοντας τους «αετούς» σε πολύ δύσκολη θέση, όσον αφορά την 3η θέση στον όμιλο. Σημαντικός βαθμός για τη Σάλτσμπουργκ που έφυγε αλώβητη από το «Ανοέτα» και κρατάει στα χέρια τη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Επιστροφή λοιπόν στο Champions League, επιστροφή και στα γκολ για τον Μάρκο Αρναούτοβιτς 4740 ημέρες μετά. Το κενό αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μεσολαβήσει ανάμεσα σε δύο γκολ του ιδίου ποδοσφαιριστή στη διοργάνωση. 

Την φετινή χρονιά, ο φορ της Ίντερ μετρά 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με το χθεσινό τέρμα να είναι και το παρθενικό του στη σεζόν. Έχασε ένα σημαντικό διάστημα λόγω τραυματισμού, όμως πλέον έχει επιστρέψει για να βοηθήσει τους «Νερατζούρι» σε Serie A και Champions League.