Ιδανική αυτόχειρας η Μπενφίκα κόντρα στην Ίντερ - Χρυσός βαθμός για τη Σάλτσμπουργκ

Ιδανική αυτόχειρας η Μπενφίκα κόντρα στην Ίντερ - Χρυσός βαθμός για τη Σάλτσμπουργκ

Ιάσονας Τσίλης 00:03 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:37 - 30.11.2023

Το ονειρικό πρώτο ημίχρονο της Μπενφίκα εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη στο δεύτερο, με την Ίντερ να παίρνει την ισοπαλία με 3-3, παρόλο που είχε βρεθεί να χάνει με 3-0, φέρνοντας τους «αετούς» σε πολύ δύσκολη θέση, όσον αφορά την 3η θέση στον όμιλο. Σημαντικός βαθμός για τη Σάλτσμπουργκ που έφυγε αλώβητη από το «Ανοέτα» και κρατάει στα χέρια τη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο «Ντα Λουζ», Μπενφίκα και Ίντερ ήρθαν ισόπαλες 3-3, με τους «αετούς» να χάνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, αφού απώλεσαν προβάδισμα τριών τερμάτων.

Μπενφίκα - Ίντερ 3-3

Η Μπενφίκα μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ νωρίς. Στο 5' μετά από εξαιρετικό τρίγωνο των Πορτογάλων, ο Ζοάο Μάριο εκτέλεσε με άψογο πλασέ στην κίνηση, ανοίγοντας το σκορ για τους «αετούς».

Επτά λεπτά αργότερα, ο Τένγκστεντ έκλεψε τη μπάλα έκανε το γύρισμα και ο Ζοάο Μάριο έγινε αποδέκτης της μπάλας, στέλνοντας τη στα δίχτυα για το 2-0. Ο Πορτογάλος επιθετικός πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 34΄, με τον Τένγκστεντ να είναι και πάλι δημιουργός της φάσης.

Στο δεύτερο μέρος, η Ίντερ, χωρίς να έχει να χάσει και παίζοντας απελευθερωμένα, έκανε τη... ζημιά στη Μπενφίκα. Αρχικά, προειδοποίησε στο 49' με τον Κάρλος Αουγκούστο να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Στο 52' ο Αρναούτοβιτς σκόραρε, σε μια οριακή φάση, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται για οσφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο στο VAR μέτρησε κανονικά και έτσι η Ίντερ μείωσε σε 3-1 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μιλάνου πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Φρατέζι να βρίσκει δίχτυα με εξαιρετικό τελείωμα, έπειτα από σέντρα του Ατσέρμπι.

Η ολική κατάρρευση της Μπενφίκα ήρθε στο 72', όταν η Ίντερ κέρδισε πέναλτι για άτσαλο μαρκάρισμα του Οταμέντι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλέξις Σάντσες ο οποίος ευστόχησε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 86', οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, μετά από αποβολή του Σίλβα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπαρέλα. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και η Μπενφίκα έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Πλέον χρειάζεται μόνο νίκη με διαφορά τριών τερμάτων απέναντι στη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία για να συνεχίσει στο Europa League.

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ 0-0

Η Σάλτσμπουργκ πήρε πολύ σημαντικό βαθμό κόντρα στη Σοσιεδάδ και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της στη μάχη της 3ης θέσης.

Οι «Βάσκοι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ο Ογιαρθάμπαλ, που έφτασε κοντά στο γκολ στο 10', όταν ο Σλάγκερ απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός μέσος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν λιγοστές ευκαιρίες, με σημαντικότερη του Καπάλντο στο 52, με τον τερματοφύλακα της Σοσιεδάδ να αποκρούει εξ' επαφής την προσπάθεια του.

Η «Βασίλισσα»... πάτησε τη Νάπολι μετά από ματσάρα και «σφράγισε» την πρωτιά - Ισοπαλία και όλα ανοιχτά για Μπράγκα και Ουνιόν
CHAMPIONS LEAGUE

00:00 - 30.11.2023

Η «Βασίλισσα»... πάτησε τη Νάπολι μετά από ματσάρα και «σφράγισε» την πρωτιά - Ισοπαλία και όλα ανοιχτά για Μπράγκα και Ουνιόν

Στον θρόνο της η Ρεάλ Μαδρίτης για ακόμη μία φορά, αφού μετά τη νίκη επί της Νάπολι με 4-2 «κλείδωσε» την πρωτιά στον όμιλο. Ισοπαλία για Μπράκα και Ουνιόν (1-1) και αμφότερες έμειναν «ζωντανές».

Το τελικό 0-0, αφήνει τους Αυστριακούς ικανοποιημένους, οι οποίοι για να βγουν τέταρτοι στον όμιλο, πρέπει να ηττηθούν από τη Μπενφίκα με διαφορά τριών τερμάτων. «Τελικό» πρωτιάς θα παίξει η Σοσιεδάδ κόντρα στην Ίντερ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (6ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ