Ο Λιβάγια τελειώνει από Χάιντουκ κι ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα!

Μάρκο Λιβάγια

i

©Intime

Ο Λιβάγια τελειώνει από Χάιντουκ κι ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα!

Κώστας Τόπας 16:15 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:34 - 29.05.2024

Ο Μάρκο Λιβάγια αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Χάιντουκ Σπλιτ και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενόψει της νέας σεζόν.

Από το καλοκαίρι του 2021, ο Μάρκο Λιβάγια έχει επιστρέψει στην Κροατία κι αποτελεί τον παίκτη σύμβολο της Χάιντουκ. Σε 130 συμμετοχές έχει πετύχει 72 τέρματα κι έχει μοιράσει 33 ασίστ. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δεν είναι οι μόνοι λόγοι που κάνουν τον διεθνή Κροάτη επιθετικό τον παίκτη - ορόσημο της ομάδας.

Την περυσινή σεζόν μάλιστα, ο 30χρονος Κροάτης επιθετικός ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος της χώρας, για δεύτερη σερί χρονιά. Επειτα από μία ονειρική σεζόν, με 21 τέρματα και 15 ασίστ σε 42 εμφανίσεις που κατέγραψε με την ομάδα του Σπλιτ.

Ο Μάρκο Λιβάγια δεσμεύεται με την Χάιντουκ έως το καλοκαίρι του 2027, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ ετοιμάζεται να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την κροατική ομάδα, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια στην καριέρα του.

Αλλωστε αυτό αναφέρουν κι έγκυρες πηγές στην Κροατία, οι οποίες μάλιστα αποκαλύπτουν ότι ο Μάρκο Λιβάγια ετοιμάζεται να επιστρέψει στη χώρα μας. Οπως τονίζεται το γεγονός ότι οι αρκετοί τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν σε κρίσιμα παιχνίδια, έχουν κάνει τον 30χρονο Κροάτη επιθετικό να χάσει σημαντικό έδαφος στην ιεραρχία της Χάιντουκ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Χάιντουκ, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Νίκολα Κάλινιτς αναμένεται να συζητήσει με τον Μάρκο Λιβάγια το προσεχές διάστημα και όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους, το προσεχές καλοκαίρι.

Κι αυτό διότι ο υψηλός μισθός του Κροάτη είναι «αγκάθι» για τους ανθρώπους της Χάιντουκ, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή στο ρόστερ της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν. Αλλωστε, οι διοικούντες την κροατική ομάδα θεωρούν πως και βάσει χρηματιστηριακής αξίας του Κροάτη επιθετικού (εκτιμάται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ) είναι αρκετά πιθανό να προσελκύσουν ομάδες από το εξωτερικό.

Οπως αναφέρει μάλιστα το «germanijak.hr», ο Μάρκο Λιβάγια δεν είναι αρνητικός στον αποχωρήσει από την Χάιντουκ μιας κι επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα, μιας και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της χώρας μας.

Αυτή τη σεζόν ο Λιβάγια σημείωσε 12 γκολ και πρόσθεσε επτά ασίστ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.